elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora confia en els bous d'Algarra per al tancament de les festes de Santa Quiteria

Almassora confia en els bous d'Algarra per al tancament de les festes de Santa Quiteria
  • La carrera de bous salvatges serà el pròxim 21 de maig

MÉS FOTOS
Almassora confia en els bous d'Algarra per al tancament de les festes de Santa Quiteria - (foto 2)

Almassora tornarà a celebrar tancament de bous cerrils pels carrers de la Vila el mes vinent de maig si la pandèmia ho permet. L'alcaldessa d'Almassora, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, han presentat aquesta vesprada el lot que l'Ajuntament copatrocinarà al costat de les penyes El Caragol, Aficionats al Bou, Aficionades Taurines d’Almassora i el grup format per Racó, Barrilet, Penjats i T’Empujen durant les festes en honor a Santa Quitèria.

El lot triat per la Comissió del Bou de la Junta Local de Festes (JLF) i les penyes que financen els astats pertany a la ramaderia de Luis Algarra Polera, regentada en l'actualitat per Aurora i Luis Algarra Crehuet. Fins a la finca La Capitana, situada en Almadén de la Plata (Sevilla), s'han desplaçat aquest cap de setmana representants de les agrupacions patrocinadores i la JLF per a adquirir els braus que correran pels carrers d'Almassora el 21 de maig.

Es tracta d'una correguda prevista per a les Falles de València que va haver d'anul·lar-se per la pandèmia. Els bous, de diferents pelatges, prendran el relleu als Fuente Ymbro amb els quals Almassora es va convertir en epicentre dels bous al carrer a l'octubre en ser municipi pioner en la recuperació dels tancaments taurins pels carrers de la localitat.

Fundada en 1963, la ramaderia està formada fonamentalment per bous d’encast Juan Pedro Domecq que, en el cas del lot triat per a Santa Quitèria 2022, apunta a una ventrada de pelatges variats i destacada presència, “a l'altura d'un cartell com el que volem sempre per a Almassora, que ocupe un lloc destacat dins dels municipis taurins”, segons la responsable de Festes.

Galí i Falcó han agraït a aquest grup de penyes la seua participació, un any més, per a mantindre un dels actes que més públic congreguen a la Vila d'Almassora i que suposen l'arribada de públic de nombrosos punts d'Espanya fins a la localitat. “L'esforç econòmic és indubtable per part de les penyes i, mentre existisca aqueixa voluntat de mantindre el tancament, sempre trobaran suport en aquest Ajuntament”, ha defensat la regidora de Festes.

El president del Caragol, Quique Mollá, així com els representants d’Aficionats al Bou (Juan Luis Marín) i Aficionades Taurines (Susana Pons), han valorat l'èxit que suposa per a les festes d'Almassora i l'afició als bous al carrer el retorn dels bous cerrils, en la modalitat de tancament, a la localitat.

 

Pujar