21 de gener de 2021 21/1/21

Almassora comencarà a dissenyar el nou polifuncional amb romanents de 2019

Almassora comencarà a dissenyar el nou polifuncional amb romanents de 2019 - (foto 1)
  • Els estudis previs arrancaran enguany, coincidint amb el trasllat del Regina Violant

L'Ajuntament d'Almassora començarà els estudis previs del futur pavelló polifuncional enguany. Ho farà amb els romanents de tresoreria que afloren a la fi del trimestre després del tancament de l'exercici 2019. L'envergadura del recinte comportarà un llarg procés que arrancarà coincidint amb la pròxima eliminació dels barracons del col·legi Regina Violant després de la inauguració de l'edifici del carrer Sant Ildefons.

No en va, el polifuncional està previst en l'espai que ara ocupen les aules prefabricades del centre educatiu, de manera que el seu disseny i construcció quedaven supeditats a la construcció del col·legi. Amb l'avanç de les obres, l'equip de govern ja programa l'arrencada dels treballs previs per a accelerar una de les infraestructures clau del Pla Director d'Instal·lacions Esportives.

Aquesta eina per a planificar la nova distribució de les pistes, que inclou espais per a la pràctica esportiva en tots els barris i la platja d'Almassora, preveu més de 40.000 metres quadrats de pistes exteriors i cobertes, piscines i pavellons després de sumar 10.792,36 metres quadrats més de superfície esportiva a la dotació actual disponible en la localitat.

La construcció del polifuncional en l'espai que ara ocupen els barracons del Regina VIolant sorgeix per a donar continuïtat a un dels recintes esportius amb més usuaris d'Almassora: el gimnàs i la piscina municipals. Bons accessos i terreny suficient per a albergar pistes, graderies i vestuaris mantenen l'edificació d'aquest centre com una de les prioritats de la legislatura.

D'aquesta forma, amb la incorporació dels romanents de tresoreria de 2019 al pressupost municipal que passarà pel ple aquest pròxim dilluns, l'equip de govern estarà en disposició d'avançar els primers tràmits d'un projecte clau en matèria d'infraestructures esportives. Els comptes de l'exercici en vigor ascendeixen a 28,6 milions d'euros.

A més, en aquest 2020 tornarà a obrir les seues portes el pavelló B del poliesportiu La Garrofera, que estrenarà sòl, il·luminació, portes i pintura després d'anys d'activitat i d'altres tancat per les obres del col·legi Regina Violant. El recinte, a més, s'ha sotmés a tasques d'ignifugació per a evitar incendis.

Pujar