elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora celebra la gran nit de les lletres valencianes

Almassora celebra la gran nit de les lletres valencianes
  MÉS FOTOS
  Almassora celebra la gran nit de les lletres valencianes - (foto 2)
  Almassora celebra la gran nit de les lletres valencianes - (foto 3)

  La Casa de la Cultura d'Almassora es va vestir de llarg anit per a celebrar el gran homenatge del municipi a les lletres valencianes, representat pels Premis Vila d'Almassora. Els grans protagonistes van ser l'escriptora Rosa Miró i el poeta José Luis Garcia, reconeguts en aquesta edició per les seues obres Filferrada, la plajta dels cigonyes negres i La memòria dels petjades, respectivament.

  Ambdues han sigut editades per l'Ajuntament d'Almassora, el qual distribuirà 300 còpies dels treballs guanyadors. A més, Onada Editorial farà una tirada més àmplia per a la comercialització. Aquesta part del premi és un dels aspectes que més valora l'edil de Normalització Lingüística, Diana Belliure, qui ha va assegurar en la seua intervenció que "volem donar als nostres escriptors i les nostres escriptores l'impuls que necessiten per a poder publicar les seues obres, tenint en compte les dificultats afegides que representa el fet d'escriure en valencià".

  Sobre l'escenari, el cantautor de L'Alcúdia Jonatan Penalba va ser l'encarregat d'amenitzar l'acte amb els temes més populars del seu àlbum "De soca-rel", del llançament del qual es complia ahir un any. El jove músic, deixeble de Pep Gimeno Botifarra, va arrancar els aplaudiments del públic amb la seua interpretació canços com Les Tomatines o La Jota de Castelló.

  La d'anit va ser la tercera edició d'aquest acte de lliurament dels Premis Vila d'Almassora després de la seua recuperació en 2015. En aquest sentit, la primera tinent d'Alcaldia, Susanna Nicolau, va manifestar el seu desig que "no deixem que mai més desaparega l'empremta que aquests premis han deixat a Almassora i no deixem mai de ser un poble de referència en el panorama cultural valencià".

  Cal recordar que 14 autors i autores que han concorregut a la present edició dels premis en les categories de poesia, de narrativa i d'assaig. L'escriptor i professor Pasqual Mas i l'arqueòleg i director del Museu Municipal del Torrelló, Gerardo Clausell, han sigut els almassorins presents en el jurat encarregat d'avaluar les obres, un comité que també ha comptat amb la participació dels escriptors i docents Aina Monferrer, Vicent Salvador, Albert Garcia, Pere Duch, Rosario Raro, Carme Martí i Javier Vellón.

  Pujar