27 de setembre de 2020 27/9/20

Almassora i el CEEI llancen l'I Certamen Foment de l'Esperit Emprenedor amb la col·laboració de Kerajet

Almassora i el CEEI llancen l'I Certamen Foment de l'Esperit Emprenedor amb la col·laboració de Kerajet  - (foto 1)
  • Els alumnes batxillerat i cicles formatius que participen optaran a premis econòmics amb les seues idees i projectes empresarials innovadors

L'Ajuntament d'Almassora, a través de la Regidoria de Joventut, i el CEEI (Centre Europeu d'empreses Innovadores) de Castelló han creat l'I Certament de Foment de l'Esperit Emprenedor, una iniciativa que compta amb la col·laboració de l'empresa Kerajet i que pretén estimular l'interès dels joves per la recerca i el desenvolupament d'idees i projectes innovadors. Els grans objectius d'aquest projecte seran estimular la creativitat, la iniciativa i la presa de decisions entre els estudiants com a eina per a introduir els valors de l'esperit emprenedor en el sistema educatiu.

La participació està oberta a tots els estudiants de batxillerat i cicles formatius dels instituts Álvaro Falomir i Vila-roja i del Centre FP Cervantes, els qui podran participar individualment o per equips de fins a quatre membres en les dues categories que planteja aquest certamen. Els tres primers classificats de cadascuna d'elles, i segons la fallada del jurat, rebran premis econòmics.

Així doncs, per als alumnes de batxillerat i cicles de grau mitjà, el concurs estableix la categoria 'Idea', en la qual els xics i xiques hauran de crear un producte o servei innovador i especificar quines necessitats de mercat satisfà. Els estudiants de cicles formatius de grau superior, podran optar als premis del categoria 'Projecte d'empresa', que requerirà la creació de nous models de negoci i valorarà que estiguen vinculats a sectors emergents a Almassora.

L'edil de Joventut, Xavier Trenco, ha valorat la creació d'aquest certamen com “l'inici d'un camí que posarà de manifest el potencial de creació i la capacitat de treball en equip dels joves almassorins i facilitarà el contacte dels estudiants amb les empreses més potents del nostre entorn”. Trenco s'ha mostrat “absolutament agraït al CEEI i a Kerajet, per l'intens treball realitzat per a traure avant aquest projecte tan il·lusionant, i als docents, per la seua col·laboració per a motivar la participació dels estudiants”.

En aquesta línia, professionals del CEEI Castelló visitaran els centres en els pròxims dies per a informar als estudiants de la mecànica del concurs, al que es podran presentar els projectes fins al pròxim 8 de desembre. Així mateix, l'entitat empresarial oferirà als estudiants assessorament a fi d'orientar i centrar els projectes en les seues primeres etapes.

Una vegada presentats totes les idees i projectes empresarials, un comissió de preselecció escollirà cinc projectes de cadascuna de les categories. Els seleccionats hauran de presentar les seues candidatures i defensar-les davant el jurat, que estarà presidit per l'alcaldessa d'Almassora, Susanna Nicolau, i comptarà amb representants de Kerajet i altres entitats vinculades a l'activitat empresarial i financera de la província de Castelló. Els tres primers classificats de cada categoria rebran els premis durant un acte públic que se celebrarà a la fi d'any.

Pujar