elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Almassora adjudica les obres de Corell per més d'un milió d'euros

Almassora adjudica les obres de Corell per més d'un milió d'euros
  • Eiffage Infraestructures S. a. té 10 mesos per a concloure amb els treballs pactats

L'Ajuntament d'Almassora ha adjudicat el contracte d'obres per a la remodelació del barri Corell per 1.022.876,78 euros a l'empresa Eiffage Infraestructuras S.A. La seua oferta és la més beneficiosa de les 10 presentades al concurs públic per a uns treballs que tenen un termini d'execució de 10 mesos. Cal ressaltar que es tracta de la major inversió de 2022 en un únic districte i que compta amb el cofinançament dels fons FEDER i l'Ajuntament al 50%, tal i com va presentar l’equip de govern al veïnat a finals de l’estiu passat.

El projecte inclou el canvi de la xarxa de proveïment, els trams de sistemes residuals i el disseny de l'espai urbà viari, corregeix les condicions d'accessibilitat per als vianants i restringeix el trànsit de vehicles pels carrers de la zona. D'altra banda, les obres també implanten un sistema de drenatge pluvial per a evitar inundacions dirigint-les al Barranquet i la millora de serveis urbans com la xarxa de telecomunicacions i elèctrica.

Així mateix, la iniciativa urbanística és la més quantiosa que s'ha presentat fins al moment perquè, al mateix temps, la intervenció elimina barreres arquitectòniques en les voreres i incorpora nou mobiliari. I, en els últims mesos de treball, la senyalització i jardineria del districte també patirà variacions. En aquest sentit, la renovació de la zona apostarà, per exemple, per llambordes absorbents que evitaran els problemes derivats de les inundacions conforme va dissenyar la signa Ingenio Gestión i Técnica S.L.

La remodelació abasta els carrers Sant Esteve, Sant Cornelio, Verge del Rocio, Castanyeda, Sant Cayetano, Santa Rosa, Santa Inés, San Bartolomé, Corell, Nules, Pino, Moncofa, Segorbe i Almenara. La superfície equival a 8.596,52 metres quadrats. Els treballs renoven, per tant, un barri que ha rebut millores puntuals en els últims anys i ara va ha transformar per complet el seu entorn amb l'objectiu de garantitzar l'accessibilitat a tota la ciutadania i la millora dels serveis públics.

Per consegüent, en els pròxims dies, Eiffage Infraestructuras S.A. es reunirà amb els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament per a pactar el cronograma de treball. Així, acordarà un pla d'obra que evite els possibles riscos o inconvenients que puguen sorgir: remenar les opcions que tindrà el veïnat per a accedir als seus domicilis, així com la fragmentació dels trams de les obres, entre altres idees.

Finalment, la renovació de Corell persegueix el mateix objectiu que la licitació de les obres en l'avinguda Castelló, la platja, la Vila, el barri de Pío XII o Fàtima: la regeneració i la posada a punt de l'entorn envellit per a incitar al veïnat que continue residint en el municipi. L'edil d'Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha agraït als departaments de Contractació i Urbanisme “l'enorme esforç del personal d'aquestes àrees per a tirar avant tants projectes importants a Almassora”.

Pujar