27 d’octubre de 2020 27/10/20

Almassora acomiada la fira taurina del Roser en la vespra del fi de festes

  Els aficionats taurins d'Almassora acomiaden avui el cicle en honor a la Mare de Déu del Roser després d'una setmana sense incidents de gravetat en la Vila. La doble exhibició dels exemplars de Torrestrella i El Parralejo anunciats per a la vesprada d'avui posarà punt i final als 15 cerrils acartellats per a la setmana gran taurina, inclòs el tancament del dissabte passat.

  Obrirà la vesprada Orgulloso, el Torrestrella patrocinat pel Corb, Els Clafidors, Tots Tancats, l’Embolic, La Tabarra, Sant Fermín, Amigues del Bou i El Refugio. Eixirà a la plaça Major a les sis després que la reina de les festes, María Portalés, i la seua cort d'honor recórreguen per última vegada en calesa la distància entre la Junta Local de Festes i el cor de la Vila abillades amb indumentària campera.

  Les joves es desplaçaran fins a la plaça de la Picaora en l'equador de la vesprada per a gaudir de l'última exhibició. Des d'allí eixirà Tasador, el del Parralejo escollit per l'associació cultural taurina que porta el nom de la plaça. A les 23.30 hores arrancaran les emboladas en l'ordre invers al de l'eixida a la vesprada, com és costum en el recinte taurí d'Almassora.

  Les exhibicions acabaran en aquest punt després d'una jornada en la qual els aficionats han gaudit d'una nova edició del concurs de ramaderies. En aquest cas, les vaques d’Hermanos Bellés han sigut les encarregades de tancar un certamen que fallarà els premis dissabte que ve en el tradicional esmorzar de les penyes.

  D'altra banda, la jornada posarà l'accent en l'apartat musical amb el concert de Los Secretos en la plaça Pere Cornell. La gira 40 aniversari recalarà a Almassora a mitjanit en la qual està considerada l'actuació estrela de la nit. I fins a la matinada s'estendrà l'orquestra Mónaco programada en el Recinte Fester per a evitar molèsties al veïnat en el casc urbà.

  Patxi Ojana, dj, Piratas del Flamenco i disc-mòbils completen el repertori musical organitzat per les penyes en els seus casals per a acomiadar l'últim cap de setmana de festes en honor a la Mare de Déu del Roser. A més, com cada últim dissabte de festes, el veïnat podrà degustar les 2.000 racions de tombet de bou elaborades en el carrer Trinitat amb el patrocini de Caixalmassora i els més xicotets tindran una nova oportunitat de participar en el tancament infantil de carretons pels carrers de la Vila.

   

  Pujar