5 de desembre de 2020 5/12/20

Els valors vinculats a la sostenibilitat i a la preservació de la terra de l’espectacle familiar ‘Horta’ arriben al Teatre Arniches

Els valors vinculats a la sostenibilitat i a la preservació de la terra de l’espectacle familiar ‘Horta’ arriben al Teatre Arniches - (foto 1)
  • L’espectacle es representarà al Teatre Arniches el diumenge 26 de gener a les 12:00 hores

L’Institut Valencià de Cultura presenta al Teatre Arniches d’Alacant ‘Horta’, una producció de la companyia valenciana L’Horta Teatre. L’espectacle tindrà lloc el diumenge 26 de gener a les 12.00 hores i té una durada d’uns 50 minuts.

‘Horta’ va estar guardonada en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes de 2019, que es van lliurar al Teatre Principal d’Alacant la passada tardor. Va aconseguir el premi al millor espectacle per a xiquets i xiquetes. Aquest premi consolida ‘Horta’ com una de les produccions imprescindibles del teatre valencià.

Aquesta representació duu a terme un recorregut itinerant a través dels diferents espais del teatre transformats en una horta, en la qual els sentits i els xiquets seran els protagonistes. Una experiència que recupera els valors arrelats a la terra i els costums valencians més genuïns i ancestrals, i els contemporitza i adapta als interessos i els coneixements dels més menuts.

La responsable de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo assenyala que “‘Horta’ és un espectacle d’un format diferent, no habitual en espais teatrals. Que forme part de la nostra programació de ‘Som menuts’ es deu al missatge a favor de la naturalesa, del valor de les coses senzilles, pròximes que, al final, són les que ens fan la vida més agradable” i ha afegit: “L’espectacle és un bell homenatge als iaios i la terra on vam naixer”, ha afegit Girajo sobre ‘Horta’

L’espectacle, escrit i dirigit per Pau Pons, està conduït per les actrius Joana Alfonso i Esther López i submergeix els xiquets i xiquetes en el cultiu de la terra a través de tres parts cícliques: el campet, la primera part, la més experiencial i interactiva; la cebera, que transita, a través de l’escenografia, una reconstrucció real d’una cebera típica de l’horta i la tercera part, la història dels iaios de les dues protagonistes, les veus dels quals són un extracte del documental ‘Savis de l’horta’ de David Segarra.

Les entrades per a aquesta funció es poden adquirir en l’enllaç següent: https://www.instanticket.es/#/detalle/HORTA2020@Janto_SAB/ARNICHES

‘Tupper Sex’ tanca la programació de gener

Per a completar la programació del mes de gener al Teatre Arniches, la companyia alacantina Producirk, dins del cicle ‘Des d’ací’, estrenarà de manera absoluta la producció ‘Tupper Sex’. Dirigida per Lucas Escobedo i interpretada per Inés Sanmartín, farà el seu debut el dia 31 de gener.

Pujar