elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d'Alacant rep tres nous segells internacionals de qualitat

La Universitat d'Alacant rep tres nous segells internacionals de qualitat
  • Sis graus i quatre màsters impartits en la institució alacantina tenen les acreditacions internacionals de qualitat EUR-ACE, EUR-INF i EUROLABEL

MÉS FOTOS
La Universitat d'Alacant rep tres nous segells internacionals de qualitat - (foto 2)

La Universitat d'Alacant ha rebut els tres nous segells internacionals de qualitat que acrediten el compliment d'estàndards amb prestigi internacional en el grau en Química que s'imparteix en la Facultat de Ciències, en el màster en Enginyeria Informàtica i en el màster en Enginyeria Química de l'Escola Politècnica Superior.

L'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació va celebrar dijous l'acte formal en el qual es va fer lliurament de les acreditacions, una cerimònia que va tenir lloc a la Casa de les Amèriques de Madrid a la qual va assistir per la Universitat d'Alacant el vicerector d'Estudis, Qualitat i Llengües, Francisco Torres, acompanyat per Luis Gras, degà de la Facultat de Ciències, i per Miguel Ángel Lozano, subdirector de Qualitat de l'Escola Politècnica Superior.

Torres ha destacat que «es tracta de reconeixements molt rellevants per als estudis de la Universitat d'Alacant, ja que acrediten el compliment dels màxims estàndards de qualitat europeus i que les competències adquirides i els resultats d'aprenentatge aconseguits satisfan les exigències de les institucions acadèmiques i professionals vinculades a eixe àmbit».

El vicerector d'Estudis, Qualitat i Llengües també considera rellevant el fet que «col·legis o entitats professionals donen suport a aquesta acreditació implica que des del sector professional es reconeix que les competències que ha adquirit l'alumnat diplomat en eixes titulacions són les més adequades per a l'acompliment laboral en qualsevol estat europeu» i ha afegit que «a més, com que és un estàndard internacional, es facilita la mobilitat acadèmica de l'alumnat, com també la mobilitat professional».

Segell EUROLABEL per al grau en Química

L'European Chemistry Thematic Network Association (ECTN) és l'organisme que va concedir el segell internacional de qualitat Eurobachelor al grau en Química que s'imparteix en la Facultat de Ciències.

Aquest segell forma part del programa Segells Internacionals de Qualitat de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i l'Acreditació (ANECA), que es va posar en marxa a l'octubre del 2017 +com una evolució de l'antic programa ACREDITA+. Per a obtenir un segell d'aquest tipus és necessària la certificació per un organisme internacional d'acreditació de la qualitat en estudis superiors (l'ECTN, en aquest cas), a més del suport d'una institució professional nacional de reconegut prestigi (la Reial Societat Espanyola de Química), i el d'un organisme nacional d'acreditació de la qualitat reconegut en l’àmbit europeu, com l’ANECA. Els tres organismes es basen en un procés d'auditoria externa que inclou la visita d'un panell d'experts avaluadors externs. Només nou universitats espanyoles han obtingut aquest segell EUROLABEL en estudis de Química.

Segells internacionals de qualitat (SIC)

Els segells internacionals de qualitat (SIC) són una distinció, un reconeixement a la qualitat, que es concedeix a una titulació universitària de grau, de màster o de doctorat. Se sol·liciten a l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), encara que pròpiament no és l’ANECA qui els concedeix, sinó que actua com a entitat col·laboradora de l'organisme internacional que els gestiona. L’ANECA ha desenvolupat un programa específic (SIC), que fins a l’octubre del 2017 rebia el nom d'ACREDITA+ (Acredita plus), perquè l'obtenció d'un d'eixos segells estava necessàriament vinculada a l'acreditació o reacreditació d'una titulació.

Universitat d'Alacant

Amb els tres nous segells internacionals de qualitat rebuts pel grau en Química i els màsters en Enginyeria Informàtica i Enginyeria Química, la Universitat d'Alacant suma ja un total de 10 acreditacions internacionals d'aquest tipus repartides en sis graus i quatre màsters.

Així, els graus de la UA que tenen un segell internacional de qualitat són Química; Enginyeria Química; Enginyeria Civil; So i Imatge en Telecomunicació; Enginyeria Informàtica i Enginyeria Multimèdia.

I els màsters de la UA amb aquesta acreditació internacional són el màster universitari en Enginyeria de Camins, Canals i Ports; màster universitari en Enginyeria de Telecomunicació; màster universitari en Enginyeria Química i màster universitari en Enginyeria Informàtica.

Pujar