elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant participa en Transfiere 2024 com a part de CV+i Comunitat Valenciana

La Universitat d’Alacant participa en Transfiere 2024 com a part de CV+i Comunitat Valenciana
  • La Generalitat  promociona les innovacions de les institucions de la Comunitat Valenciana en aquest fòrum europeu, que reuneix a Màlaga més de 500 empreses i entitats de l’ecosistema d'R+D+I

 

La Universitat d'Alacant, juntament amb les universitats i instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana i la Confederació Empresarial Valenciana, participen aquests dies en el Fòrum Europeu per a la Ciència, la Tecnologia i la Innovació Transfiere 2024, que té lloc a Màlaga del 20 al 22 de març.

D'aquesta manera, la UA, a través del seu Servei de Transferència de Resultats d'Investigació (OTRI), presenta la seua oferta tecnològica en aquest fòrum d'innovació i transferència de tecnologia sota la nova marca CV+i Comunitat Valenciana. Aquesta iniciativa, impulsada per la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i coordinada per la Xarxa d'universitats valencianes per al foment de la Investigació, el desenvolupament i la innovació (RUVID), pretén aglutinar els principals agents innovadors de la Comunitat Valenciana per a coordinar els esforços en cinc àrees prioritàries d'acció: economia circular, salut, turisme, alimentació i economia digital. La finalitat és unir així els principals innovadors regionals per a posicionar el territori com a líder nacional en aquests camps d'innovació.

“Transfiere és l'esdeveniment de transferència més important en l’àmbit nacional amb l'objectiu principal de posar en contacte la demanda i necessitats de l'entorn socioeconòmic amb l'oferta de coneixement i tecnologia d'entitats generadores de coneixement com les universitats”, explica Víctor Pérez, director de l'OTRI, qui assenyala la importància que té acudir a aquesta mena de trobades per a la UA, “ja que ens permet generar una agenda de reunions en què establim contactes molt interessants, amb empreses i també amb altres entitats generadores de coneixement”.

En concret, l'OTRI participa aquests dies en més de 10 reunions amb plataformes tecnològiques sectorials i empreses destacades en sectors com l’automoció, l’agrotecnologia, l’espacial, la intel·ligència artificial i la biotecnologia, entre d’altres. A més, empreses de base tecnològica com Calpech exposaran les últimes novetats sobre la seua tecnologia de valorització dels residus de la indústria oleícola i producció de nanopartícules de ferro per a l'ús en energies renovables, descontaminació i fertilitzants.

Enguany, Transfiere 2024 arriba a la 13a edició, i es converteix en una cita de referència per a la innovació i la transferència tecnològica nacional amb abast europeu. Entre les novetats, les àrees temàtiques d'aquesta edició giren al vltant de la territorialitat de la innovació, la sobirania de la dada, la compra pública d'innovació (CPI), l'emprenedoria i la innovació oberta, la inversió i el finançament, com també la comunicació i lal divulgació científica. A més, l'esdeveniment compta amb la participació de més de 40 inversors i una àmplia zona expositiva, amb espais per a reunions, demostracions i presentacions sobre solucions tecnològiques transferibles a l'entorn productiu.

CV+i Comunitat Valenciana

La iniciativa CV+i Comunitat Valenciana, que ha sigut impulsada per la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, està coordinada per RUVID. L’objectiu és impulsar la creació i la consolidació d'ecosistemes d'innovació a la Comunitat Valenciana en els entorns que determina com a prioritaris l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent de la Comunitat Valenciana per als pròxims anys (economia circular, salut, turisme, alimentació i economia digital).

Per a fer-ho, l’any 2024 la Generalitat Valenciana finança amb 200.000 euros aquest programa, que inclou accions per a fomentar la connexió del coneixement científic i tecnològic amb el teixit empresarial i les administracions, donar visibilitat al Sistema Valencià d'Innovació en esdeveniments de rellevància estratègica, i promoure la transferència de coneixement amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i el seu entorn.

A més de la GVA i RUVID, CV+i Comunitat Valenciana compta també com a socis promotors amb la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT) i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV).

Pujar