elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant organitza un cicle en el qual aborda la fam i la falta d’aliments vist des del cinema

La Universitat d’Alacant organitza un cicle en el qual aborda la fam i la falta d’aliments vist des del cinema
  • El V Cicle de Gastronomia, Vi i Cinema l’organitza la Seu Universitària Ciutat d’Alacant en col·laboració amb la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic i l’Aula de cinema de la UA

 

La cinquena edició del Cicle Gastronomia, Vi i Cinema se centra, a diferència d’edicions anteriors, a abordar la visió de la gastronomia des de l’abundància per a mostrar la manera en què el cel·luloide ha tractat la manca d’aliments i la fam.

La primera sessió tindrà lloc el dimecres 28 de febrer. Arrancarà amb el títol de «Donar menjar al famolenc» i amb un cartell de luxe. Es projectarà la pel·lícula Plácido, del director Luis García Berlanga, un clàssic que es va estrenar el 1961. Per a comentar el film hi seran presents Rafael Maluenda, cineasta, gestor cultural i director del documental Berlanga (2021) i Jesús Navarro Alberola, director general de l’empresa Carmencita, president d’Alicante Gastronómica Solidaria i guanyador d’un premi Goya pel documental Sueños de sal (2015). La inauguració del cicle serà a càrrec de Jorge Olcina, director de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant.

El 6 de març és el torn d’una conferència esguitada de seqüències cinematogràfiques titulada «Comiendo zapato», en referència a la cèlebre pel·lícula La quimera de l’or, protagonitzada per Charles Chaplin el 1925. La sessió serà a càrrec de Joaquín Juan Penalva i Antonio Romero, organitzadors del cicle juntament amb Ángeles Ruiz i Luis Mira.

El 13 de març serà el torn de «Si no tenen pa, que mengen creïlles», amb la projecció de la pel·lícula Delicioso, i el cinefòrum a càrrec del conegut periodista i guionista televisiu Antonio López Guitián, Tonino.

El cicle es clourà el 20 de març amb la conferència «A buena hambre no hay pan duro. La cocina de la posguerra», impartida pel catedràtic d’Història de la Ciència Josep Bernabeu Mestre, director de la Càtedra Carmencita d’Estudis del Sabor Gastronòmic de la UA.

Les sessions tindran lloc els dimecres 18 de febrer i 6, 13 i 20 de març, a les 19.00, a la sala Altamira de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant del carrer Ramón y Cajal 4, llevat de la del dia 13, que tindrà lloc a la seu del carrer Sant Ferran 40.

Pujar