elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant ret homenatge al professor Antonio Mestre

La Universitat d’Alacant ret homenatge al professor Antonio Mestre
  • El Programa Sènior recorda la figura del degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA amb una taula redona a la seu d’Alacant

MÉS FOTOS
La Universitat d’Alacant ret homenatge al professor Antonio Mestre - (foto 2)

La seu d’Alacant va acollir la vesprada del dimarts un acte d’homenatge a qui va ser degà de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant entre 1980 i 1986, Antonio Mestre Sanchis, organitzat pel Programa Sènior de la UA i amb la participació de la rectora, Amparo Navarro.

La sala Rafael Altamira va ser l’escenari de la taula redona «L’obra d’Antonio Mestre i la renovació dels estudis sobre el segle XVIII», en la qual María José Bono Guardiola, doctora en Filosofia, i els catedràtics de la UA, Enrique Giménez López i Armando Alberola Romá, moderats pel catedràtic Emilio La Parra, es van submergir en la figura de l’homenatjat.

Des de la publicació el 1968 de la seua tesi doctoral sobre el pensament de Maians, Mestre va ser reconegut per historiadors espanyols i europeus com un dels més aguts estudiosos del pensament il·lustrat. La seua obra, molt extensa, ha servit per a renovar la historiografia espanyola sobre el segle XVIII i fornir-li una dimensió internacional de la qual mancava fins als anys setanta de la centúria passada.

Bona part de la producció científica de Mestre la va realitzar durant els anys com a docent a la Universitat d’Alacant, i el seu camp de treball ha sigut conreat pels nombrosos deixebles que han seguit els seus ensenyaments i han aprofundit i traçat noves línies de recerca que han servit per a enriquir considerablement el panorama historiogràfic espanyol actual.

Pujar