elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Universitat d’Alacant i Ellis Alacant creen una Unitat mixta en R+D sobre Intel·ligència Artificial

Universitat d’Alacant i Ellis Alacant creen una Unitat mixta en R+D sobre Intel·ligència Artificial
  • Treballaran conjuntament en investigacions que permeten la seua aplicació per al bé social

La Universitat d’Alacant (UA) i la Fundació Unitat ELLIS Alacant han signat un acord de col·laboració per a la posada en marxa de la «Unitat Mixta d’Investigació UA-ELLIS Alacant». L’acord, de 4 anys de duració, formalitza i dona un impuls renovat a la col·laboració ja existent en matèria d’investigació en Intel·ligència Artificial entre la UA i la Fundació Ellis.

La Unitat Mixta comptarà amb mitjans materials de primer ordre (serveis comuns, infraestructura i equipament científic) i un equip científic expert en IA format per personal tècnic i científic de les dues institucions amb un marcat caràcter interdisciplinari. Una comissió delimitarà i concretarà els projectes d’investigació que es duran a terme sempre dins de l’àmbit de la Intel·ligència Artificial per al bé social.

En concret, es defineixen tres eixos estratègics alineats amb la investigació que es fa en ELLIS Alacant: en primer lloc, el modelatge computacional del comportament humà utilitzant tècniques d’Intel·ligència Artificial; en segon lloc, l’estudi de la complexa relació entre les persones i els sistemes intel·ligents (com els assistents virtuals); finalment, el tractament dels desafiaments ètics i les limitacions dels sistemes actuals d’IA, com són la discriminació i els biaixos algorítmics, la violació de la privacitat, l’opacitat, la falta de veracitat o la manipulació subliminal del comportament humà, així com l’estudi científic de l’impacte social de la IA.

Des de la seua seu al Parc Científic de la UA, ELLIS Alacant col·labora amb assiduïtat tant amb el Parc com amb la UA en activitats de divulgació, de formació i d’investigació científica, amb la finalitat compartida de millorar el coneixement social sobre aquesta matèria. Diversos investigadors de la UA cosupervisen les tesis doctorals d’investigadors predoctorals de la Fundació i contribueixen a la seua formació acadèmica.

Aquesta Unitat Mixta contribueix a afermar la rellevància d’Alacant en el panorama internacional de la investigació en Intel·ligència Artificial responsable.

Pujar