13 de desembre de 2019 13/12/19

Unides Podem insisteix en la unitat de totes les forces polítiques per a paralitzar el projecte de macrodepòsits del Port i plantejar alternatives industrials mediambientalment sostenibles

  La coalició creu necessari establir major diàleg entre Ajuntament i Autoritat Portuària de cara a plantejar alternatives que afavorisquen la integració del Port a la ciutat, amb un disseny de la seua activitat mediambientalmente respectuosa i sostenible amb l'entorn, a més d'insistir en la denegació dels macrodepòsits de combustible.

  Unides Podem ha traslladat el seu suport a la imatge d'unitat de les forces polítiques del Ple municipal en la negativa de totes elles a la instal·lació dels macrodepòsits de combustible en el Port, a escassos metres d'habitatges i zones escolars i recreatives. Per a la coalició d'esquerres és imprescindible continuar mostrant un front comú contra les pretensions d'albergar unes infraestructures d'aquest tipus, que suposen un greu risc per a la salut i la integritat dels veïns i veïnes d'Alacant, a la qual ha de sumar-se la Generalitat Valenciana amb la denegació de la Declaració d'Impacte Ambiental i de l'autorització d'emissions contaminants a l'atmosfera.

  A més, el seu Portaveu a l'Ajuntament d'Alacant, ha insistit a “dotar al Port d'un nou sentit industrial, que deixe arrere les activitats contaminants, perilloses i insostenibles i iniciar alternatives que permeten fomentar les relacions amb la ciutat i la integració definitiva en ella, sobre la base d'usos mediambientalmente respectuosos”. Així, López ha assenyalat que el camí obert pel Districte Digital “pot resultar interessant i una via a explorar des del Port i l'Ajuntament”.

  Unides Podem ha assenyalat que durant el procés iniciat en 2013 per l'empresa que sol·licita la instal·lació dels macrodepósitos hi ha hagut un “canvi de rumb” especialment entre les forces de la dreta “que van autoritzar la tramitació en un primer moment”, però López ha afirmat que, “si ara han reflexionat i estan per la labor de desenvolupar un nou model de Port, toca remar en la mateixa direcció i demostrar que podem treballar en comú en els reptes que té la ciutat per davant”.

  ocultar
  Unides Podem insisteix en la unitat de totes les forces polítiques per a paralitzar el projecte de macrodepòsits del Port i plantejar alternatives industrials mediambientalment sostenibles
  Pujar