26 de setembre de 2020 26/9/20

Unides Podem Alacant se suma a la “Nit Violeta” del pròxim divendres

Unides Podem Alacant se suma a la “Nit Violeta” del pròxim divendres - (foto 1)

    “És una qüestió d'Estat que ens interpel·la a tots i a totes com a societat, per això convocatòries com la del pròxim divendres són tan necessàries per a visibilitzar que estem fartes de violència masclista i que volem viure lliures i iguals”, afirma Vanessa Romero, regidora de Unides Podem a l'Ajuntament d'Alacant.

    Des de que en 2003 es van començar a comptabilitzar els assassinats masclistes, més de mil dones han sigut assassinades, 42 en el que portem de 2019. “Encara se'ns estarrufa la pell quan recordem el triple feminicidi esdevingut a Pontevedra, on un fill del patriarcat va assassinar a la seua exparella, la seua exsuegra i la seua excuñada. Lamentablement, només una d'elles compte per a les xifres oficials de víctimes de violència de gènere”, assenyala l'edil. A més, la violència masclista entre adolescents, lluny de reduir-se, ha augmentat un 38% en l'últim any. “Ens sobren els motius per a eixir al carrer, per a reivindicar que estem davant un moment d'emergència feminista en el qual fa falta posar en marxa recursos per a eliminar aquesta xacra social”, afig Romero. A més, la violència masclista entre adolescents, lluny de reduir-se, ha augmentat un 38% en l'últim any.

    Alacant convocarà, junt amb de la resta de ciutats valencianes, la nit violeta, on s'espera que participe molta gent per a reivindicar que cal posar fi a la violència masclista i les institucions han de considerar-ho una qüestió d'Estat. “Les institucions han de col·laborar, i també és el paper dels homes conscienciar-nos sobre la violència masclista, és nostre deure com a homes conscienciats aprofundir i reconéixer totes les desigualtats que pateixen les dones, hem de tindre una visió i una forma diferent de relacionar-nos que siga més equitativa i respectuosa”, afig Xavier López, Portaveu de Unides Podem a l'Ajuntament.

    Pujar