24 de novembre de 2020 24/11/20

Suspeses les Fogueres d'Alacant 2020

Suspeses les Fogueres d'Alacant 2020 - (foto 1)
  • "És una decisió que no volia prendre però el primer de tot és garantir la seguretat dels nostres veïns", ha declarat l'alcalde, Lluís Barcala

MÉS FOTOS
Suspeses les Fogueres d'Alacant 2020 - (foto 2)

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha acordat hui la suspensió definitiva de les Fogueres 2020 a la vista de l'evolució de la crisi sanitària provocada pel Covid 19 i després d'escoltar l'opinió majoritària a favor de la cancel·lació expressada per les comissions i les barraques en el qüestionari remès a aquest efecte per la Federació. L'alcalde ha comunicat la suspensió definitiva de les Fogueres 2020 en el transcurs de la reunió que ha mantingut el primer edil amb la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, el regidor de Festes, Manuel Jiménez, la presidenta de la Federació, Toñi Martin-Zarco, i integrants de la seua Junta Directiva.

L'alcalde ha lamentat haver de prendre "una decisió que mai m'haguera agradat prendre" i ha explicat que ha hagut de donar aquest pas perquè "el primer de tot és garantir la seguretat de tots els nostres veïns davant la pròpia evolució de la pandèmia. El fet que es prorrogue l'Estat d'Alarma, la circumstància que teníem per davant encara un calendari molt dens d'activitats a realitzar en els mesos de juliol i agost, com era la pròpia elecció i proclamació de la Bellea de l'Foc, i la opinió majoritària de fogueres i barraques, que han posat de manifest les dificultats econòmiques per poder plantar i la incertesa i inseguretat en la situació, als quals agraisc la sensatesa que han demostrat a l'hora d'haver de renunciar a la nostra festa oficial, no ens han deixat un altre camí que el de la cancel·lació definitiva ".

Barcala ha animat a tots els integrants de la festa a posar-se a treballar des de ja en les Fogueres de 2021. "Hem d'aconseguir que les festes de l'any que siguen les més brillants i estic segur que fogueres i barraques van a sumar les seues forces amb les de l'Ajuntament d'Alacant per a aconseguir-ho".

La vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, ha expressat en aquesta mateixa reunió la seua "terrible dolor per una decisió que mai haguerem volgut prendre, però les circumstàncies de la pandèmia no ens han deixat cap altra alternativa". Sánchez també ha convidat a renovar esforços perquè el 2021 ens puguem rescabalar i disfrutar de nou de les nostres fogueres ".

Pujar