elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rubén Martínez exercirà el càrrec de delegat de Protecció de Dades de la Universitat d’Alacant

Rubén Martínez exercirà el càrrec de delegat de Protecció de Dades de la Universitat d’Alacant
  • El professor de Dret Administratiu agafa el relleu de María Teresa Cantó, que va assumir la primera direcció d’aquesta figura universitària creada l’any 2019 i deixa el càrrec per a formar part de l’executiu de la Generalitat Valenciana

Rubén Martínez Gutiérrez, professor del Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat, ha sigut nomenat avui delegat de Protecció de Dades de la Universitat d’Alacant, segons publica el Butlletí Oficial de la Universitat d’Alacant (BOUA). Martínez pren el relleu de María Teresa Cantó López, que va ser la primera delegada d’aquesta figura universitària creada l’any 2019 i que deixa el càrrec per a formar part de l’executiu de la Generalitat Valenciana per a treballar sobre la matèria.

Segons detalla el nou delegat de Protecció de Dades, assumeix el càrrec «amb molta il·lusió i amb agraïment a l’equip de Govern de la rectora Amparo Navarro per la confiança depositada en mi», i afig que «treballaré per respondre a aquesta confiança i ajudar a ma casa, que és aquesta universitat».

Respecte a la responsabilitat que assumeix, Martínez indica que «he treballat molt la Protecció de Dades i, per això, els meus objectius en el càrrec de delegat passen per agilitar i donar seguretat en els procediments que exigeix aquesta matèria i gestionar-la de manera eficaç en benefici de la Universitat d’Alacant».

La figura de la Delegació de Protecció de Dades en la UA va ser creada l’any 2019 i entre les seues funcions principals destaquen les de conscienciar, informar i assessorar en matèria de protecció de dades, supervisar el compliment del que disposa el Reglament Europeu 2016/679, cooperar amb l’autoritat de control i gestionar les relacions amb l’Agència de Protecció de Dades i les persones interessades.

Entre les àrees d’actuació d’aquesta delegació destaquen la protecció de dades en l’avaluació en línia, la protecció de dades personals en la docència dual, la realització de la «Guia de Protecció de Dades en la docència mixta o dual» i la protecció de dades en relació a la pandèmia per COVID.

Currículum

Rubén Martínez Gutiérrez és professor titular de Dret Administratiu del Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat de la Universitat d’Alacant. Llicenciat en Dret per la Universitat d’Alacant el 2004 i doctor en Dret, amb menció de doctor europeu, per la Universitat d’Alacant el 2009 amb la qualificació d’excel·lent cum laude per unanimitat del Tribunal, és també Premi Extraordinari de Doctorat i ha sigut visiting researcher de l’European University Institute de Florència (Itàlia), centre dependent de la Unió Europea, l’any 2007.

De la seua trajectòria destaca la publicació de més de 65 publicacions acadèmiques, entre les quals destaquen sis llibres, un manual de dret informàtic, 33 capítols de llibres (amb dues direccions d’obres col·lectives) i 18 articles en revistes científiques indexades. També ha participat com a ponent en més de 140 congressos, cursos i seminaris sobre Dret Administratiu i en més de 20 projectes d’investigació de concurrència competitiva, dels quals ha sigut investigador principal en dos projectes emergents.

Actualment, Gutiérrez López és investigador principal (IP2) del Projecte de Reptes del Ministeri titulat «Datos abiertos y reutilización de la información del sector público en el contexto de su transformación digital: la adaptación al nuevo marco normativo de la Unión Europea».

Pujar