30 de març de 2020 30/3/20

Roben a un home, li intenten atropellar i protagonitzen una persecució policial a Alacant

Roben a un home, li intenten atropellar i protagonitzen una persecució policial a Alacant - (foto 1)
  • Un policia anara de servei i altres tres indicatius de la Policia Nacional van perseguir als lladres fins que van aconseguir interceptar el vehicle i detindre als seus ocupants

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant a tres persones acusades de cometre presumptament els delictes de robatori amb violència, atemptat agent de l'autoritat i delicte contra la seguretat del trànsit. Els presumptes responsables van sostraure una motxilla, van intentar atropellar al propietari en la seua fugida i van escapar a gran velocitat, sent detinguts posteriorment després d'una persecució. E

ls fets van ocórrer en Gran Alacant (Santa Pola), quan una persona estava esperant en una parada de taxi. Un vehicle va parar a la seua altura i un dels ocupants li va preguntar per una direcció mentre que un altre d'ells va aprofitar la distracció per a sostraure-li una motxilla que la víctima havia deixat en el sòl. Quan els assaltants van pujar al vehicle, el perjudicat es va adonar del robatori i va intentar detindre el vehicle posant-se davant i lliurant-se per poc de ser atropellat.

Tot l'anterior va ser observat per un policia que es trobava fora de servei i que va seguir al vehicle dels presumptes autors al mateix temps que donava avís als seus companys a través de la Sala del 091. Els presumptes autors es van adonar que estaven sent seguits, per la qual cosa van decidir parar el vehicle i baixar-se del mateix per a amenaçar a la persona que els seguia.

A la persecució es van unir tres indicatius de la Policia Nacional i va continuar durant diversos minuts fins que, finalment, els agents van aconseguir detindre el vehicle i conducta a la detenció dels autors. Aquestes persones, lluny d'entregar-se de manera pacífica, van mostrar una forta resistència i els policies van haver d'emprar-se a fons per a aconseguir arrestar-los.

Durant la persecució, els detinguts van llançar la motxilla que havien sostret per la finestreta del vehicle, si bé els agents van aconseguir recuperar part del botí que va ser entregat posteriorment al seu legítim propietari. Els detinguts de nacionalitat cubana, equatoriana i colombiana, amb edats compreses entre els 19 i 41 anys, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant.

Pujar