elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La rectora rep l'expedició olímpica de la Universitat d'Alacant

La rectora rep l'expedició olímpica de la Universitat d'Alacant
  • Els atletes Iván Cano i Fernado Alarza prenen de mans d’Amparo Navarro el reconeixement de la institució per la participació a Tòquio 2020

MÉS FOTOS
La rectora rep l'expedició olímpica de la Universitat d'Alacant - (foto 2)

La rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, va rebre ahir en el despatx rectoral els representants de la institució acadèmica que van formar part de l'expedició olímpica espanyola a Tòquio 2020, tant en l'olimpíada com en els Jocs Paralímpics. En concret, la rectora ha reconegut la participació en el major esdeveniment esportiu mundial d'Iván Cano, atleta paralímpic que va aconseguir la plata en salt de longitud, i Fernando Alarza, triatleta espanyol que va aconseguir la 12a posició, a més de  Roberto Mohedano en representació de l'empresa Timpers, fundada per alumnes de la Universitat d'Alacant i que va calçar l'expedició paralímpica.

En un acte carregat d’«il·lusió i emoció, com les que vivim seguint les competicions en els Jocs», va expressar Navarro, els esportives van rebre una placa commemorativa en reconeixement de la seua participació a Tòquio 2020 i per «ser referents per als estudiants i esportistes». «Gràcies a vosaltres, la Universitat d'Alacant està present en molta gent al costat de valors tan importants com els de l'esport», va manifestar la rectora.

Tant Cano, que va mostrar la seua medalla de plata als presents, com Alarza van coincidir a reconèixer que només el fet de participar en uns jocs «és una de les majors experiències que es poden viure en l'esport» i ja tenen marcat «l’objectiu de París 2024». A més, van agrair a la Universitat d'Alacant el suport rebut per la institució.

Navarro també va enaltir la feina que realitza Timpers, l’empresa emergent creada per estudiants de la Universitat d'Alacant que va ser triada per a calçar els esportistes i representants paralímpics espanyols a Tòquio 2020. «Sou un exemple per als emprenedors de la UA, el vostre producte té un important component social i és un assoliment haver calçat l'expedició paralímpica», a la qual cosa va afegir la rectora, en referència tant a atletes com a l'empresa, que «la Universitat d'Alacant té el deure de  cuidar exemples com vosaltres, així que sempre tindreu les nostres portes obertes per a qualsevol iniciativa que ens vulgueu presentar».

Amparo Navarro va estar acompanyada en l'acte per les vicerectores de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, i d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, Eva Espinar, i el director del Secretariat d'Esports i entrenador de Fernando Alarza, Roberto Cejuela, a més del  director de l'Escola  Politècnica Superior, Virgilio Gilart, que va fer lliurament d'un reconeixement particular de l'Escola que dirigeix a Iván Cano, ja que l’atleta és alumne d'aquest centre.

Pujar