20 d’octubre de 2020 20/10/20

PSOE I Compromís demanaran en el Registre Municipal l'informe d'Ocupació Pública i Sanitat després de prohibir-se un acte de teatre al carrer per si tinguera conseqüències legals

  El Grup Municipal Socialista i el Grup Municipal Compromís afirmen no entendre el perquè s'ha suspés a cinc hores de celebrar-se un espectacle de teatre al carrer que s'havia d'haver celebrat dijous passat dins del cicle Oh La Cultura organitzat pel Institut Valencià de Cultura. Des de totes dues formacions han afirmat que és necessària una explicació clara i diàfana perquè “és gravíssim que es prohibisca d'aquesta manera una representació el permís de la qual s'havia sol·licitat el 31 de juliol, i inacceptable que se suspenga d'aquesta manera”.

  Per tal motiu,les formacions polítiques sol·licitaran per Registre Municipal l'informe d'Ocupació de Via Pública i de Sanitat per si tinguera conseqüències legals la prohibició de l'Ajuntament d'Alacant.

  Paco Sanguino, portaveu del Grup Municipal Socialista, posa l'accent que aquest mateix espectacle s'ha celebrat a València i Castelló i que hui i demà també se celebraran a Alacant. “Això no és més que una nova actuació de la nefasta gestió del regidor de Festes Manuel Jiménez, que es basa en un informe de Sanitat quan la mateixa Julia Llopis diu que no s'havia assabentat de res, que ni sabia que hi havia teatre”.

  Sanguino va més enllà. “Ens sembla molt significatiu que s'hagen permés a Alacant, concretament en la Plaça de l'Ajuntament i al Castell de Santa Bàrbara, esdeveniments de Cultura i Turisme afavorits per Ciutadans i ara es prohibisca un espectacle de teatre al carrer, amb les conseqüències tan negatives que té per al públic, les empreses de la Cultura i la pròpia Administració. Si servien les mesures de seguretat per als actes de Cs, per què no serveixen per al que ha organitzat la Conselleria de Cultura. Volem una explicació?, indica el portaveu”.

  Per part seua, Natxo Bellido, portaveu de Compromís, ha afirmat que “és inexplicable que ahir es cancel·lara una actuació de teatre de carrer programat per la Generalitat Valenciana en aquest Ajuntament quan s'havia estat tramitant des del mes de juliol seguint tots els protocols sanitaris. Què li podem dir hui a les persones que ahir volien assistir a aqueixa representació?, què li diem al sector de les arts, de la cultura, que necessita que des de les administracions els secundem i construïm una imatge de Cultura Segura? Necessitem respostes, transparència i que l'Ajuntament ens ensenye els informes a través dels quals ha justificat una decisió que, en qualsevol cas, ens resulta incomprensible que arribarà 5 hores abans d'iniciar-se l'obra”.

  Pujar