elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA presenta una nova edició de la Jornada d'Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital

La UA presenta una nova edició de la Jornada d'Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital
  • Per primera vegada, es convoca un concurs d'idees per a estudiants amb dos premis de 500 euros a les millors propostes que incloguen solucions als reptes diaris als quals s’ha d’enfrontar l’alumnat amb alguna necessitat o malaltia

MÉS FOTOS
La UA presenta una nova edició de la Jornada d'Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital - (foto 2)

La Universitat d'Alacant celebra la III Jornada d'Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat que tindrà lloc dijous que ve 2 de desembre de 2021 a la Sala d'actes de l'Edifici Germà Bernàcer, tant en format presencial com virtual.

Durant les diferents sessions, que començaran a les 10 hores, es presentaran les últimes innovacions dutes a terme per grups d'investigació, així com els projectes d'emprenedoria més rellevants en matèria d'accessibilitat. L'objectiu d'aquesta trobada és posar l'accent a millorar les condicions personals i de desenvolupament social per a aconseguir el màxim grau d'autonomia, així com crear un punt de trobada entre estudiants i investigadors per a compartir coneixements sobre l'emprenedoria social i digital.

Com a novetat, en aquesta tercera edició promoguda per la Unitat d'Accessibilitat Digital dependent del Vicerectorat de Transformació Digital de la UA s'ha convocat un concurs d'idees centrat en els reptes diaris als quals s’ha d’enfrontar l'estudiantat amb alguna necessitat o malaltia. Així, amb aquesta iniciativa es vol premiar projectes que contemplen ajudar l'estudiantat amb discapacitat a millorar la seua accessibilitat al campus. Per aquesta raó, durant la celebració de la tercera Jornada d'Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat del 2 de desembre de 2021, els interessats a participar en aquest concurs tindran accés a una fase prèvia d'anàlisi de necessitats al costat d'alumnat amb alguna discapacitat.

En col·laboració amb el Vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat de la Universitat d'Alacant, i gràcies a la contribució del Banc Santander, aquest concurs està dirigit a estudiants de la UA matriculats en títols oficials de Grau i Màster. El termini d'inscripció estarà obert del 3 al 17 de desembre de 2021. En total, s'atorgaran premis de 500 euros a les dues millors propostes que aporten solucions innovadores per a dissenyar un campus des dels paràmetres de l'accessibilitat universal.

Programa jornada

Durant la jornada, a més de presentar el concurs d'idees d'accessibilitat, s'abordaran les necessitats que tenen les persones amb discapacitat, així com les últimes innovacions en cinema, audiovisuals i videojocs accessibles. A més, s'exposaran diferents exemples de projectes emprenedors com “ARMIA: Mànega sensoritzada per a la rehabilitació de membre superior” i “Bumerania. Robots de companyia per a xiquets i majors”.

Esdeveniment accessible

La III Jornada d'Emprenedoria i Investigació en Accessibilitat Digital comptarà amb transcripció automàtica en text a través d'Ability Connect, aplicació gratuïta desenvolupada per la Universitat d'Alacant amb el suport de la Fundació Vodafone España, intèrpret de Llengua de Signes Español, i retransmissió de l'esdeveniment per vídeo streaming.

Pujar