elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA potencia la investigació internacional amb una nova normativa que facilita la captació de talent estranger

La UA potencia la investigació internacional amb una nova normativa que facilita la captació de talent estranger
  • La rectora informa en el Consell de Govern del pla de vacunació a l’alumnat de mobilitat que comença la setmana vinent i ofereix les seues instal·lacions per al subministrament general a l’estudiantat

MÉS FOTOS
La UA potencia la investigació internacional amb una nova normativa que facilita la captació de talent estranger - (foto 2)

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant ha aprovat aquest dimarts, 29 de juny, una nova Normativa de selecció i contractació del personal investigador contractat en règim laboral temporal, que, entre altres avanços, facilita la contractació de personal investigador estranger.

El vicerector d’Investigació, Juan Mora, ha destacat en la seua intervenció que «aquesta nova normativa es fa absolutament necessària per a potenciar la internacionalització de la investigació que es duu a terme en la nostra universitat». Mora ha apuntat diferents punts de la nova normativa que considera «clau» per a millorar la capacitat de captació de talent investigador internacional de la UA. Entre altres, ha destacat que la nova normativa «permet complir amb els criteris de màxima mobilitat del personal investigador que disposa la Llei de la ciència i possibilita la implementació del segell d’excel·lència de la UE en la contractació del personal investigador (HRS4R), que recentment ha obtingut la Universitat d’Alacant». El vicerector d’Investigació considera que gràcies a aquesta regulació es facilita el desenvolupament de projectes finançats amb recursos internacionals, en els quals la UA presenta una taxa d’èxit que és aproximadament dues vegades la mitjana europea.

D’altra banda, Mora ha remarcat de la nova normativa, que entrarà en vigor després de publicar-se en el Butlletí Oficial de la Universitat d’Alacant (BOUA) aquest mateix dimarts, estableix una millora en les condicions salarials dels contractes predoctorals; regula les condicions laborals dels contractes a temps parcial; regula la possibilitat de dur a terme col·laboracions docents; elimina l’exclusivitat en els contractes per obra i servei i permet usar mitjans telemàtics durant el procés de selecció, entre altres modificacions que han sigut molt ben acollides tant pel personal docent i investigador com per l’alumnat amb vocació científica.

Pla de vacunació a l’estudiantat de mobilitat

La rectora ha anunciat aquest matí en el Consell de Govern que el Servei de Prevenció de la Universitat d’Alacant es farà càrrec a partir de la setmana vinent de la vacunació de l’alumnat de mobilitat europea i no europea.

En aquesta primera etapa es preveu vacunar un total de 492 estudiants, 49 de Programes de Mobilitat Global que es desenvolupen fora d’Europa i 473 del programa Erasmus. Es tracta de l’alumnat ixent per a tot el curs i els del primer quadrimestre.

Navarro ha explicat que l’acord, que es va tancar ahir mateix en una reunió entre les universitats i la Conselleria de Sanitat, permetrà «que es puga complir amb els compromisos d’estudis a l’estranger». Així mateix, la rectora ha assegurat que «avui mateix s’enviarà a conselleria la llista amb els noms de l’alumnat perquè remeten a la UA les dosis de la vacuna Moderna necessàries per a procedir a la immunització».

Sobre la resta d’estudiants immersos en el programa mobilitat nacional, programa SICUE d’intercanvi entre universitats espanyoles, la previsió és que tots es puguen vacunar en la província de destinació fent ús del seu SIP, amb gestió prèvia per part de l’alumnat amb els serveis sanitaris de la província de destinació.

Per a la resta de l’estudiantat, Sanitat estableix que se seguisca la pauta d’edat prevista per a la població en general i que, segons s’ha anunciat, arranca al principi de setembre per a la franja compresa entre els 18 i els 25 anys, a la qual seguirà la immunització del col·lectiu de secundària. També en aquest cas la rectora ha oferit els serveis de prevenció de la universitat per a les vacunacions amb l’objectiu d’agilitar el subministrament de dosis i alleugerir la càrrega dels sistemes sanitaris.

Adhesió campanya internacional

D’altra banda, la Universitat d’Alacant ha aprovat l’adhesió a la carta internacional Protect high seas biodiversity (‘protecció de la biodiversitat d’alta mar’) liderada per una vintena d’investigadors de centres de tot el món: Estats Units, Espanya, Canadà, Japó, Austràlia, Costa Rica, Trinitat i Tobago, Dinamarca, Irlanda del Nord, Sud-àfrica, Kenya i Palau. En concret, els autors d’aquesta campanya, entre els quals hi ha el professor del Departament d’Ecologia i investigador de l’Institut Multidisciplinari per a l’Estudi del Medi Ramon Margalef de la Universitat d’Alacant, César Bordehore, s’han unit per a reclamar una major protecció de la biodiversitat en aigües internacionals, ja que actualment estan sotmeses a una explotació no sostenible en una gran majoria de la seua extensió.

Pujar