26 de setembre de 2020 26/9/20

‘El nom’ porta la comèdia àcida a l’escenari del Teatre Arniches de l’Institut Valencià de Cultura

‘El nom’ porta la comèdia àcida a l’escenari del Teatre Arniches de l’Institut Valencià de Cultura - (foto 1)

  L'Institut Valencià de Cultura porta al Teatre Arniches d'Alacant, el divendres 15 de febrer a les 20.30 hores, la comèdia 'El nom', versió valenciana de la Companyia Teatre Micalet del gran èxit del teatre francés 'Le prénom', de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière. Les entrades per a l'espectacle es poden adquirir en http://ow.ly/w2LR30nGFVH.

  Per a Alicia Garijo, coordinadora territorial de l'Institut Valencià de Cultura a Alacant, "'Som Arniches' és també teatre en valencià, com el que ens porta en aquesta ocasió la Companyia Teatre Micalet amb 'El nom', una història que parteix de l'universal, amb un text de gran èxit internacional, però adaptada a la realitat valenciana i a la nostra manera d'entendre el món i la vida".

  Aquesta obra conta la història de Vicent, que està a punt de ser pare per primera vegada als quaranta anys. Quan és convidat a sopar a casa d'Isabel i Pere, la seua germana i el seu cunyat, es retroba amb Carles, un bon amic de la infància.

  Mentre esperen Anna, la companya de Vicent, que té el costum d'arribar sempre tard, els amics fan a Vicent un seguit de preguntes sobre la seua paternitat i el que això comporta sense perdre el sentit de l'humor... Però quan sobtadament li pregunten si ja ha escollit un nom per al xiquet, la seua resposta deixa tothom bocabadat.
  'El nom' és una crítica àcida, amb molt d'humor, de les convencions socials amb un llenguatge mordaç. Una comèdia amb un ritme trepidant en què les relacions familiars, sentimentals i d'amistat es veuen sacsades a partir d'un fet en principi tan innocent com triar el nom per a un fill.

  Una peça que recull la tradició de la comèdia italiana dels anys 70 amb influències d'autors de la talla d'Agnès Jaoui, Jean-Pierre Bacri, Sébastien Thiéry i les obres de Yasmina Reza, especialment en el seu text 'Un déu salvatge'.

  Aquesta versió valenciana i en valencià està dirigida per Joan Peris i està protagonitzada per Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Cristina Garcia i Ximo Solano.

  L'obra ha obtingut un gran èxit de públic allà on s'ha representat. També s'ha realitzat una versió cinematogràfica, dirigida i escrita pels autors del text teatral, Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, que ha sigut tot un fenomen a Europa amb més de 4 milions d'espectadors.

  Les entrades es poden adquirir en http://ow.ly/w2LR30nGFVH. Tota la informació de l'espectacle es troba en el web de l'IVC: https://ivc.gva.es/val/escena-val/programacio-escena/teatre-arniches-dalacant/el-nom-v.

  Pujar