elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ponències, tallers i exposicions sobre l'emergència climàtica es donaran cita en el primer festival ClimaFest d'Alacant

Ponències, tallers i exposicions sobre l'emergència climàtica es donaran cita en el primer festival ClimaFest d'Alacant
  • Fridays For Future organitza una jornada de conscienciació ambiental dirigida a la joventut per a pal·liar els efectes de la crisi climàtica

  • Experts de la talla de Jorge Olcina, David García i Daniel Climent debatran amb la joventut sobre l'estat ambiental de la ciutat

L'entitat Fridays For Future Alacant posa en marxa la primera edició del Climafest: Fira For Future, unes jornades de conscienciació ambiental dirigides a la joventut per a exposar i pal·liar la crisi climàtica actual.

L'esdeveniment se celebrarà els dies 22, 23 i 24 d'octubre en el Centre Cultural Les Cigarreras amb accés lliure i gratuït.

L'agenda del Climafest ve carregada de ponències científiques, divulgatives i culturals, entre les quals destaquen ponències d'experts mediambientals com els investigadors Jorge Olcina, David García i Daniel Climent, al costat de tallers i taules redones que educaran i fomentaran valores ecologistes com la sostenibilitat, la reducció de consums i el compromís amb l'entorn entre la joventut alacantina. A més, la cita comptarà amb una fira d'entitats expertes en la matèria per a donar a conéixer els seus projectes, així com promoure l'associacionisme i la participació.

Per a això, el festival compta amb la col·laboració de les universitats d'Alacant i Miguel Hernández, la Regidoria de Joventut, Escola Valenciana i una vintena més d'entitats ecologistes i cíviques.

En el marc d'aquest espai verd, també es posarà en valor la figura de les universitats de la província com a espais de creació i repositori de la riquesa científica i divulgativa a través d'una mostra dels estudis que la UA i la UMH ofereixen en matèria de sostenibilitat.

Exposicions, esports i animació ecologista

La primera edició del Climafest d'Alacant comptarà, a més, amb dues exposicions de fotografia centrades, d'una banda, en la crisi climàtica elaborada per gent jove de la ciutat que mostrarà l'impacte de l'ésser humà en paratges naturals; i d'altra banda, en la pèrdua de la biodiversitat de la mà d'Ecologistes en Acció. També, es realitzarà una recollida de residus combinada amb l'esport en col·laboració amb Plogging Rrevolution i animació basada en contacontes amb una mirada sostenible per a xiquets.

Tota la programació del ClimaFest: Fira For Future està oberta a la ciutadania, sense necessitat d'inscripció ni invitació.

Pujar