elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El poeta xilè Raúl Zurita obri demà la nova programació del CeMaB

El poeta xilè Raúl Zurita obri demà la nova programació del CeMaB
  • El Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA ha presentat aquest matí un programa amb diversos esdeveniments dedicats al gènere dramàtic

MÉS FOTOS
El poeta xilè Raúl Zurita obri demà la nova programació del CeMaB - (foto 2)
El poeta xilè Raúl Zurita obri demà la nova programació del CeMaB - (foto 3)
El poeta xilè Raúl Zurita obri demà la nova programació del CeMaB - (foto 4)
El poeta xilè Raúl Zurita obri demà la nova programació del CeMaB - (foto 5)

 

El poeta xilè, premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana, Raúl Zurita, inaugura demà dimarts 27 de setembre, la nova programació del Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la UA (CeMaB), com ha detallat aquest matí en roda de premsa la directora del Centre, Beatriz Aracil. Aquesta trobada tindrà lloc a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), a les 19.30 hores. L’acte serà presentat per José Carlos Rovira, professor emèrit de la UA, i constarà d’un diàleg entre Eva Valero, catedràtica de Literatura Hispanoamericana de la UA, i Raúl Zurita, a propòsit de la seua novel·la Sobre la noche el cielo y al final el mar. A continuació tindrà lloc la presentació de dues publicacions: Raúl Zurita y Dante Alighieri: Diálogo entre la selva oscura y las estrellas, amb les intervencions de José Carlos Rovira i l’autora, Elisa Munizza, professora de la Universitat Catòlica de Múrcia; i l’antologia Mi Dios no ve, realitzada per Héctor Hernández Montecinos, a càrrec de María Fuentes (editorial Vaso Roto).

Després d’aquesta nova col·laboració del CeMaB amb la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, la programació dissenyada per al primer quadrimestre del curs, ha explicat Aracil, comptarà amb figures destacades de les lletres com Nuria Barrios (16 de novembre), Fernando Iwasaki (18 de gener) o Ricardo Sumalavia i Kathy Serrano, en una nova edició del cicle «Trobar-se en la paraula» (28 de novembre). Com a novetat, aquests esdeveniments s’obriran així mateix a un públic més jove a través d’acords amb alguns IES de la província.

Beatriz Aracil ha detallat que el gènere dramàtic tindrà una presència important durant aquests mesos, en els quals comptarem amb les conferències de Susana Hernández Araico (Califòrnia State Polytechnic University) (26 d’octubre) i Jorge Dubatti (Universitat de Buenos Aires) (en modalitat online, en el marc del «IV Simposi Internacional d’Arts Escèniques», el 21 d’octubre) i tindrà lloc la I Trobada Online de Grups d’Investigació dedicada a les «Escriptures i pràctiques escèniques en el Segle d’Or» (29 de setembre). Igualment, el Centre col·labora en la celebració del XII Congrés Internacional BETA (de l’1 al 3 de desembre); el Congrés Internacional d’Ecocrítica (del 8 al 10 de novembre), en què participaran alguns dels membres més joves del CeMaB; i el Seminari Internacional de Literatura Hispanoamericana a l’aula (4 i 5 d’octubre), que en aquesta 4a edició homenatja l’escriptora xilena María José Ferrada (Premi Cervantes Chico, 2022; trobada en línia, 4 d’octubre).

Fruit de la col·laboració amb l’Institut d’Estudis de Gènere i el màster en Estudis Literaris de la UA, els pròxims mesos ens visitaran, a més, investigadors de la talla d’Ana López Navajas (17 d’octubre); M. Carmen Martínez (Universitat de Valladolid. 15 de novembre), Gustavo Forero (29 de novembre) o Daniel Balderston (director del Borges Center. 23 de novembre).

Finalitzarem el quadrimestre amb una suggeridora jornada el 31 de gener, sobre Escriptura i Llibertat d’Expressió a Amèrica Llatina, coordinada per Ángel Esteban (Universitat de Granada).

Pujar