elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La platja de Tabarca recupera la Bandera Blava després de més d'una dècada reivindicant la seua excel·lència

La platja de Tabarca recupera la Bandera Blava després de més d'una dècada reivindicant la seua excel·lència
  MÉS FOTOS
  La platja de Tabarca recupera la Bandera Blava després de més d'una dècada reivindicant la seua excel·lència - (foto 2)

  Alacant recupera la seua Bandera Blava a la Platja de Tabarca després de més d'una dècada reivindicant la seua excel·lència i suma cinc distintius de qualitat a les seues platges: el Postiguet, Sant Joan, la *Albufereta, Saladar-*Urbanova i Tabarca, un reconeixement a nivell internacional que atorga La Fundació per a l'Educació Ambiental (*FEE) cada any, i que recompensa tant la qualitat dels serveis que es presten en l'arena i en l'aigua, així com la gestió mediambiental, l'accessibilitat, la seguretat i la neteja d'aquestes.

  La regidora de Turisme, Mari Carmen d'Espanya, ha mostrat la seua satisfacció per la recuperació d'aquesta bandera, ja que "des que arribem a l'equip de govern hem mantingut diverses reunions amb Costas per a abordar la problemàtica, i poder recuperar el distintiu per a la platja de Tabarca, la qual cosa evidencia la bona gestió que hem realitzat per a obtindre-la". Aquest guardó es concedeix a aquells municipis que realitzen un especial esforç en la gestió de l'entorn ambiental de les seues platges, d'una manera respectuosa amb el medi ambient i la naturalesa.

  Amb més de sis quilòmetres de platges amb Banderes Blaves, Alacant és reconeguda amb aquest distintiu que fa referència a la qualitat de les aigües de bany, la informació i l'educació ambiental, la seguretat i els serveis i instal·lacions. Aquest esforç de la comunitat local li assegura poder visitar entorns nets i assegurances en el litoral de mars i llacs de tot el món. D'aquesta forma, d'Espanya destaca “l'excel·lència i prestigi que aquest distintiu atorga a les nostres platges, premiant la seua qualitat i recordant que aquest guardó avala el seu bon estat així com la seguretat i els excel·lents serveis que es presten”.

  Per la seua part és important ressaltar que aquesta distinció serveix per a oferir als ciutadans, turistes i visitants una destinació turística de confiança, qualitat de primer nivell internacional. La Comunitat Valenciana és l'autonomia espanyola amb major nombre de Banderes Blaves amb 135 distintius, de els quals Alacant és la província que acumula més guardons, amb un total de 71, tres més que l'any anterior.

  Les platges alacantines suposen un dels principals atractius turístics de la nostra ciutat, un afegit que cal preservar any rere any per a mantindre el primer lloc del rànquing a nivell nacional, amb el consegüent prestigi internacional de gaudir de les millors platges del litoral mediterrani: Platja de Sant Joan, cales del Cap de l'Horta, platja de l'Almadrava, platja La Albufereta, platja del Postiguet, platja de Saladars-Urbanova, i Illa de Tabarca, així com de la platja per a gossos de Aguamarga.

  L'edil de Turisme també ha manifestat hui que “l'Ajuntament s'assega molt orgullós de l'assoliment de tindre de nou les cinc Banderes Blaves, que fan possible que Alacant tinga les millors platges de la província destacant en quatre àrees principals: la qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, els seus serveis i instal·lacions”.

  A més, Alacant disposa de dos canals de nade per a poder gaudir de la sensació de nadar en aigües obertes amb total llibertat i seguretat, comptant l'espai amb un doble abalisament: un primer de seguretat delimitant la zona de bany, i una segona línia d'abalisament específic, tant a la platja de Sant Joan com entre la Albufereta i el Postiguet.

  Platges accessibles

  Les àrees accessibles es troben situades a la platja de Sant Joan, Postiguet i en platja del Saladar-Urbanova. També la platja d'Aigua Amarga compta amb una àrea adaptada per a gossos i un quiosquet que s'obri durant la temporada estival. Les tres platges accessibles proporcionen dos serveis fonamentals: el servei lúdic pedagògic per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, i el servei d'ajuda al bany per a persones majors o persones amb diversitat funcional física i mobilitat reduïda. Entre els serveis imprescindibles es recullen els següents: una zona d'aparcament reservat, rampes i accessos fins a la riba, una zona de bany senyalitzada (fonamental per a persones amb insuficiència visual), a més de zones de descans amb ombra, banys adaptats i cadires amfíbies.

  Pujar