elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Parc Científic de la Universitat d'Alacant arreplega 10 experiències empresarials d'èxit en ‘Emprendre amb nom de dona’

El Parc Científic de la Universitat d'Alacant arreplega 10 experiències empresarials d'èxit en ‘Emprendre amb nom de dona’
  • La proposta de sensibilització amb motiu del 8 de Març vol incentivar la iniciativa empresarial de la dona científica

  • Amb la presència de les protagonistes, la rectora ha inaugurat l'exposició que es pot visitar en l'edifici de Rectorat

MÉS FOTOS
El Parc Científic de la Universitat d'Alacant arreplega 10 experiències empresarials d'èxit en ‘Emprendre amb nom de dona’ - (foto 2)
El Parc Científic de la Universitat d'Alacant arreplega 10 experiències empresarials d'èxit en ‘Emprendre amb nom de dona’ - (foto 3)
El Parc Científic de la Universitat d'Alacant arreplega 10 experiències empresarials d'èxit en ‘Emprendre amb nom de dona’ - (foto 4)

 

«Emprendre amb nom de dona» és el nom de la campanya organitzada pel Parc Científic de la Universitat d'Alacant en el marc del Dia Internacional de la Dona, en la celebració de la qual s'ha bolcat tota la comunitat universitària amb un completíssim programa d'activitats. La campanya parteix d'una exposició en la qual es presenten 10 casos d'èxit de dones científiques, moltes de la mateixa Universitat, amb projectes empresarials vinculats al Parc Científic d'Alacant.

L'acte inaugural ha comptat amb la participació de la rectora, Amparo Navarro, que ha insistit «en la importància de visibilitzar referents femenins en tots els camps i professions, no sols per a eliminar barreres i trencar estereotips, sinó també per a animar altres dones a no autoimposar-se frens o biaixos que els impedisquen ser el que volen ser». Al costat de la rectora, a més de les deu dones protagonistes de la mostra, han assistit a l'acte les vicerectores de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, María Jesús Pastor; la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, Eva Espinar i la gerent del Parc Científic, Olga Francés, entre altres personalitats.

El projecte, que es difondrà al llarg d'aquest mes en diferents espais i formats, pretén conscienciar en la necessitat i la possibilitat que les joves científiques desenvolupen o participen en projectes empresarials d'Empreses de Base Tecnològica. Sobre la iniciativa, Olga Francés ha explicat que «les dones, les nostres científiques, tenen cotes a aconseguir en l'àmbit empresarial, han d'ocupar espais que encara, en ple segle XXI, continuen sent un lloc d'homes i la nostra societat, el nostre teixit econòmic, necessita el talent de la meitat de la població».

Des del seu punt de vista, «no sols es tracta de defensar els drets de la dona, la seua integració plena en totes les facetes de la societat, sinó en la necessitat que la nostra societat reconega i entenga que tot el talent acumulat en les dones ha de donar-se a conèixer, aplicar-se i desenvolupar-se en tot el seu potencial».

Dones referents

En la campanya «Emprendre amb nom de dona» participen referents de diferents disciplines de coneixement que en l'actualitat no sols continuen investigant, sinó que apliquen els seus avanços i coneixements en una sèrie de productes i serveis a través de diferents empreses.

Les protagonistes d'aquesta primera edició del projecte són: Iluminada Rodríguez (doctora en Enginyeria Química, d'Applynano; Nuria Oliver i Piera Riccio (enginyeres informàtiques expertes en intel·ligència artificial, de la Fundació Ellis); Adela Yánez (microbiòloga experta en diagnòstic ambiental, de Labaqua); Oksana Horodytska i Andrea Cabanes (Enginyeres químiques de Fych Technologies); Berenice Güerri (doctora en Biologia, de Glen Biotech), Noelia Martínez i Jennifer Martínez (Química i Enginyera Química, respectivament, de Solublion), i Silvia Antón (Oceanògrafa Marina, de Mediterranean Algae).

Cadascuna d'elles mostra les capacitats que les dones tenen per a fer, exercir i desenvolupar la ciència, en qualsevol de les disciplines possibles, però totes coincideixen a destacar que «el desenvolupament científic té com a últim objectiu el desenvolupament de les societats, l'avanç de la humanitat i, per tant, la igualtat en drets i oportunitats».

En aquest sentit, Olga Francés sosté que «la igualtat entre homes i dones en el món empresarial, com en el científic, encara pot avançar i que la participació directa d'aquestes, i d'altres dones a tot el món, és la prova per a les generacions següents que pot ser possible i que, a més, és necessari».

L'exposició es podrà visitar fins al dia 8 en el vestíbul e l'edifici de Rectorat. A partir d'aquesta data, farà un itinerari per diferents llocs del campus per a acabar en l'edifici Nous Instituts on té la seu el Parc Científic. L'objectiu és donar-hi la major visibilitat possible.

Pujar