elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA ofereix una desena de propostes formatives d’innovació didàctica el mes de juliol

La UA ofereix una desena de propostes formatives d’innovació didàctica el mes de juliol

    La Universitat d’Alacant ha programat una àmplia oferta de propostes formatives d’innovació didàctica per al mes de juliol, davant de la creixent inquietud del professorat en general per incorporar a la pràctica docent metodologies actives en què l’alumnat passe a ser el protagonista dels processos d’ensenyament-aprenentatge.

    Emmarcades en els Cursos d’Estiu Rafael Altamira, la UA ofereix deu propostes que aborden la innovació didàctica des de diverses perspectives: ensenyament per a la dinamització i conservació del patrimoni; mesures educatives per a alumnat amb dificultats d’aprenentatge; coeducació; ludificació a l’aula; educació literària i ètica; flipped classroom o classe inversa, o pensament computacional i robòtica en aules de primària, entre d’altres.

    El maletí didàctic: concepte i disseny per a la dinamització i conservació del patrimoni (4 al 5 de juliol) analitzarà el valor pedagògic i educatiu del patrimoni i tractarà els projectes educatius del MARQ i del MACA; la dinamització del patrimoni al Museu Escolar de Puçol (Elx), una experiència museística reconeguda per la UNESCO; els pòdcasts del Museu de Banyeres de Mariola; les experiències educatives al jaciment arqueològic de l’Alcúdia (Elx), o l’educació ambiental al parc natural del Fondo.

    Les metodologies educatives relacionades amb el joc centraran el curs Ludificació a l’aula (7 i 8 de juliol), en el qual s’explicaran les tècniques d’aprenentatge basat en el joc (ABJ), ludificació i joc d’escapada / breakout edu, de la mà d’experts docents en aquest tema.

    La innovació educativa també tractarà el Pensament computacional i robòtica a les aules de primària (11 al 14 de juliol), amb eines de programació, robòtica i intel·ligència artificial usades per a iniciar els xiquets i xiquetes en edat escolar en el món del pensament computacional. Una altra de les propostes abordarà les noves tendències en FLIPPED CLASSROOM. La teua classe inversa. (18 al 22 de juliol), que dissenya una escola en la qual els alumnes preparen i estudien la lliçó a casa, a l’aula es fan els deures i s’organitzen debats i treballs en grup per a aprendre, i el professor fa de guia, tot secundat per les noves tecnologies

    El programa també comptarà amb dos cursos centrats en coeducació des de dues perspectives: Coeducació: canvis socials i identitat de gènere a l’aula (7 al 8 de juliol); Coeducar per a la pau i contra les violències masclistes (18 al 22 de juliol). Centrat en l’alumnat amb dificultats s’ha programat el curs Tinc un/a alumne/a amb dificultats d’aprenentatge. Mesures de prevenció i intervenció educativa (5 al 7 de juliol); i també tindrà cabuda Educació literària i ètica: reflexions contemporànies i perspectives per a l’aula (11 al 14 de juliol), que atendrà les necessitats que té el professorat dels diferents nivells educatius en el contingut de les assignatures Valors Cívics i Filosofia de l’ESO i batxillerat, i també de la futura assignatura Educació en Valors Cívics i Ètics, que s’impartirà en primària

    L’Autoaprenentatge com a recurs per al professorat de valencià, I i II (1 i 2 de juliol, i 9 i 10 de setembre) completen el programa d’innovació didàctica.

    Pujar