elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Txema Guijarro insta al Govern a aplicar mesures correctores en l'OPE 2017

    El diputat per Alacant en el Congrés i secretari general del Grup Parlamentari Confederal Units Podem-En Comú Podem-En Marea, Txema Guijarro, reclama al Govern del Partit Popular que el Pla OPE 2017 incloga mesures correctores per a evitar problemes als milers de passatgers que entre el 15 de juny i 15 de setembre es desplacen per mar des de la Terminal d'Alacant en viatge d'anada i volta a Orà i Alger.

    Guijarro subratlla les dades facilitades pel propi Ministeri d'Interior corresponents a 2016 i destaca que “van ser 32.945 les persones procedents de França i altres països del centre d'Europa les que van arribar a la capital alacantina després de diversos dies de viatge per carretera i amb un gran cansament acumulat. A més del passatge van traslladar quasi nou mil vehicles, en els 88 ferrys embarcats per les companyies consignataries. És necessari evitar els retards pels molts inconvenients i problemes que solen ocasionar”. 

    Guijarro ha demanat al Govern “el compliment exhaustiu dels horaris en les eixides i arribades. És sabut que les demores, a més d'afectar directament als passatgers també repercuteixen en la coordinació dels efectius que conformen el Pla, tant els dispositius de tràfic, com de seguretat, assistència sanitària o intèrprets. És per açò de l'exigència al Ministeri de l'Interior perquè prenga nota i no es tornen a repetir els mateixos errors d'edicions passades. És peremptori prevenir situacions de risc i assegurar una bona atenció a les persones que arriben a Alacant”.

    Amb el propòsit que la OPE 2017 transcórrega sense contratemps el diputat per Alacant de Podem ha traslladat les següents preguntes al Govern de Mariano Rajoy:

    • Quines són les previsions del Govern per a l'Operació Pas de l'Estret (OPE) 2017?
    • Quins d'estes previsions es corresponen específicament al Port d'Alacant?
    • Davant els problemes sorgits en anteriors OPE en la Terminal alacantina, quines mesures correctores ha contemplat aplicar el Govern?
    • Com ha previst el Govern garantir el compliment d'horaris de les empreses consignatarias dels ferrys que comuniquen Alacant amb Orà i Alger?
    • Què altres dispositius d'atenció, com és el cas d'intèrprets o atenció a menors s'oferiran la pròxima edició en la província d'Alacant?

    El port d'Alacant és, amb València, Algesires, Almeria, Màlaga, Motril, Melilla i Ceuta, un dels huit en tota Espanya en els quals es desenvolupa l'Operació Pas de l'Estret.

    Pujar