24 de juny de 2019 24/6/19

Marta Martín exigeix als socialistes que diguen “quant ens costarà l'última ocurrència” de gratuïtat en les matrícules

“M'ofén que Ximo Puig i Pedro Duque pensen que els valencians som ximples”. Així s'ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) cap de llista al Congrés per Alacant, Marta Martín, qui ha preguntat al candidat socialista a la Generalitat “quant ens costarà als valencians aquesta última ocurrència”.

Es refereix així a la promesa de matrícula gratuïta per a universitaris anunciada per Puig. “Ara, en un calentón electoral, obrin la barra lliure de despesa després d'haver tingut durant quatre anys les universitats infrafinançades”.

La diputada ha exigit “que els expliquen als estudiants i als professors que aquesta mesura incidirà encara més en la infrafinançament de les universitats o que ens compten a tots els ciutadans quin impost ens pujaran per a dur-la a terme”. Al seu judici, “el que han de fer és una política intensiva de beques perquè ningú que vulga estudiar i esforçar-se deixe de fer-ho per motius econòmics”.

Martín ha mantingut que les mesures anunciades pel PSOE en els últims dies “tenen com a única intenció de guanyar vots. Viuen en un món de fantasia, però això no és precisament Disney. En quatre anys han deixat un panorama poc encoratjador”.

La diputada ha recordat a més al candidat socialista Pedro Duque “que les taxes de matrícula les paguem tots: el ric, el pobre, el que estudia, el que no estudia, el que es queda a la seua casa i el que va a la universitat”.