elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

María Jesús Pastor, nomenada vicepresidenta d’Inndromeda

María Jesús Pastor, nomenada vicepresidenta d’Inndromeda
  • La vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant ha sigut triada per unanimitat en l’assemblea de l’Aliança de Tecnologies Innovadores de la Comunitat Valenciana

  • Miguel Burdeos, vicepresident de la CEV, ha sigut elegit president mentre que Fernando Saludes, president de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana, ho ha sigut com a vicepresident

L’associació Inndromeda va nomenar el passat divendres 3 de febrer en Assemblea General els nous càrrecs de presidència i vicepresidència que es renoven cada dos anys, a proposta del Consell Rector de l’entitat. Miguel Burdeos –vicepresident de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i president de la Comissió d’Innovació– ha sigut triat com a president de l’entitat, mentre que María Jesús Pastor Llorca –vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant–, i Fernando Saludes García –president de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana–, ho han fet en els càrrecs de vicepresidents.

Aquest nomenament suposa el relleu després de dos anys de mandat de Fernando Saludes García, com a president; i de Juan José Ruiz –rector de la Universitat Miguel Hernández–, com a vicepresident. Durant aquesta etapa s’ha completat la posada en marxa de l’associació i s’han iniciat diverses línies de treball per a fomentar el desenvolupament i l’ús de tecnologies innovadores en les empreses de la Comunitat Valenciana. A més, s’ha configurat el Centre d’Innovació Digital o Digital Innovation Hub de la Comunitat Valenciana, INNDIH, que començarà a oferir serveis d’innovació digital a les empreses.

La nova vicepresidenta, la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant, María Jesús Pastor Llorca, ha assenyalat després de l’elecció que «assumisc la vicepresidència d’Inndrómeda amb gran reconeixement i il·lusió, com a fruit del compromís que té la Universitat d’Alacant i, amb aquesta, el Vicerectorat que dirigisc, amb la promoció de les denominades tecnologies habilitadores en el nostre teixit productiu i sector públic. Aquesta aliança publicoprivada catalitza la transferència del coneixement generat des dels nostres grups d’investigació. Els centres de competència de la UA es troben en un moment d’activitat efervescent i amb una àmplia experiència en l’establiment de serveis d’interès per a les institucions focus de l’aliança».

El Consell Rector d’Inndromeda proposa, entre els seus membres, tres persones perquè exercisquen els càrrecs de presidència i vicepresidència. En aquest cas, la proposta de nous càrrecs com a resultat del consens en el si del Consell Rector i que és representativa dels àmbits que integren l’associació: sector empresarial, investigació i universitat, i instituts tecnològics. Aquests nomenaments impulsen Inndromeda com un instrument estratègic a curt, mitjà i llarg termini a la disposició de la innovació tecnològica en les empreses de la Comunitat Valenciana. Igualment posen de manifest la confiança del sector empresarial a través de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana en el projecte i de la resta d’agents del sistema valencià d’innovació.

El nou president d’Inndrómeda, Miguel Burdeos, ha afirmat que «l’economia espanyola s’enfronta en l’actualitat a dues grans revolucions (la digital i l’energètica), i Inndrómeda farà un paper fonamental en el suport a les pimes davant del gran repte que suposen els dos desafiaments. Les petites empreses necessiten maximitzar els recursos i augmentar la productivitat, i la millor manera de fer-ho és a través de la innovació. Treballarem per a garantir-los l’accés a les tecnologies de la nova economia, perquè la transferència de la digitalització a les empreses siga de la manera més eficient i eficaç possible».

En l’actualitat, el Consell Rector està integrat per la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, l’Associació d’Investigació de la Indústria del Joguet, Connexes i Afins (AIJU), l’Associació d’Investigació de la Indústria Tèxtil i Cosmètica (AITEX), l’Associació d’Investigació de les Indústries Ceràmiques (ITC-AICE), l’Associació d’Investigació de Materials Plàstics i Connexes (AIMPLAS), l’Associació d’Investigació per a la Indústria del Calçat i Connexes (INESCOP), la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), la Universitat d’Alacant, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat Politècnica de València, Universitat de València, Universitat Jaume I, Delegació CSIC Comunitat Valenciana, Fundació de la CV per a la Gestió de l’Institut d’Investigació Sanitària i Biomèdica d’Alacant (ISABIAL).

Inndrómeda

Inndrómeda | Aliança de Tecnologies Innovadores de la Comunitat Valenciana, és una associació que integra la pràctica totalitat dels agents de la Comunitat Valenciana capaços de prestar i demandar serveis i coneixement en l’àmbit de les tecnologies habilitadores o innovadores. El sector empresarial, les universitats, els instituts tecnològics i d’investigació, i les administracions públiques sumen forces per a impulsar el desenvolupament i la incorporació de les tecnologies habilitadores en el teixit productiu de la Comunitat.

La labor que fa Inndrómeda és facilitar la cooperació efectiva entre totes aquestes entitats per a desenvolupar accions i projectes que permeten a les empreses de la Comunitat Valenciana aprofitar i obtenir una utilitat real d’aquestes tecnologies innovadores, la irrupció i l’evolució de les quals és molt més disruptiva i accelerada que les que s’han desenvolupat fins ara. L’associació vol així propiciar la transformació del sector empresarial de la Comunitat cap a una major productivitat i competitivitat mitjançant la innovació.

Les tecnologies habilitadores o innovadores es presenten en set grans grups: intel·ligència artificial i computació; tecnologies industrials avançades; ciberconnectivitat; ciberseguretat; micro/nano electrònica i fotònica; biotecnologies/tecnologies de ciències de la vida, materials avançats; i nanotecnologia.

Pujar