elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Macrooperació a Alacant: Desarticulada la major xarxa de tràfic de drogues de la província

Macrooperació a Alacant: Desarticulada la major xarxa de tràfic de drogues de la província
  • La Policia Nacional i la Guàrdia Civil detenen a 43 persones que traficaven amb cocaïna, heroïna, haixix i marihuana

Videos
Gran desplegament de Policia i Guàrdia Civil per a desarticular la major xarxa de tràfic de drogues d'Alacant
Gran desplegament de Policia i Guàrdia Civil per a desarticular la major xarxa de tràfic de drogues d'Alacant
MÉS FOTOS
Macrooperació a Alacant: Desarticulada la major xarxa de tràfic de drogues de la província - (foto 2)

Agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil han detingut a un total de 43 persones i han desarticulat una Organització criminal dedicada al tràfic de drogues a la ciutat d'Alacant i la de Sant Vicent del Raspeig. L'organització controlava els principals punts de venda a la menuda de la capital i operava a través d'una xarxa de narco-sales situades en la zona nord de la ciutat d'Alacant i el camí del Rodalet de Sant Vicent del Raspeig.

D'igual manera també distribuïa les substancies estupefaents a uns altres narcos de menor entitat de tota la província. La investigació ha sigut duta a terme per agents del Grup I de Crim Organitzat de la BPPJ de la Comissaria Provincial d'Alacant en coordinació amb la Comissaria Nord d'Alacant i amb el Grup d'Investigació de la Guàrdia Civil de Sant Vicent del Raspeig i s'ha desenvolupat en dues fases.

En la primera fase es va disposar un operatiu policial centrat en la detenció dels principals líders de l'organització que formaven part d'un clan familiar i que eren els encarregats de dirigir el grup i controlar la venda de substàncies estupefaents en les diferents narco-sales detectades en la zona nord d'Alacant i en la zona del Rodalet de Sant Vicent del Raspeig.

Des d'aqueixos habitatges es traficava amb tota mena de substàncies estupefaents com a cocaïna, heroïna, haixix i marihuana. L'organització estava clarament jerarquitzada i prenia grans mesures de seguretat per a evitar el control policial. Aquesta primera fase de la investigació va culminar amb la detenció de 22 persones, sis de la quals van ser ingressades a la presó, també es van realitzar set registres judicials en els quals es va intervindre més de 3 quilos de cocaïna, 80 grams d'heroïna, una pistola preparada per a disparar, 8.000 euros en efectiu, 4 vehicles d'alta gamma i una motocicleta.

Neutralitzada la cúpula de l'Organització criminal els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van continuar amb les perquisicions per a acabar amb el segon nivell dins del clan.

Aquests eren les persones que s'encarregaven del manteniment dels narcos pisos i de la venda de substàncies estupefaents en aquests, també de les que exercien de correus de la droga per a proveir aquests llocs i els que practicaven labors de vigilància per a detectar la presència policial.

En aquesta segona fase es va establir un dispositiu policial especial perfectament coordinat a Alacant i Sant Vicent del Raspeig on els agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil van detindre a altres 21 persones i van realitzar set registres judicials en diferents habitatges, trobant diverses plantacions de marihuana, diferents quantitats de cocaïna, haixix i marihuana i 11.000 euros en efectiu.

Per al desenvolupament d'aquest segon operatiu es va comptar amb el suport d'agents de G.O.R. de la Comissaria Nord, de l'O.P.R. de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana d'Alacant i de la SECIC de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant aconseguint la desarticulació definitiva d'aquest entramat criminal, aconseguint clausurar les diferents narco sales que fins hui funcionaven les 24 hores de dia els 365 dies de la setmana com és el cas del punt negre de venda de drogues en la zona del Rodalet de Sant Vicent del Raspeig.

En total s'ha detingut a 43 persones i s'han intervingut 3 quilos de cocaïna, 80 grams d'heroïna, 3 quilos de marihuana, 50 grams d'haixix, 19.000 euros en efectiu, set vehicles d'alta gamma, una pistola semiautomàtica llesta per a fer foc, quatre armes simulades a més d'un gran nombre mòbils, ordinadors, anotacions comptables, balances, armes blanques, maquines de comptar bitllets, dispositius electrònics i útils per al tall i la distribució de substàncies estupefaents.

Els detinguts 30 homes i 13 dones la majoria de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 20 i els 58 anys d'edat, han sigut acusats de diferents delictes entre ells participació en organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, blanqueig de capitals i delicte contra la seguretat del trànsit van ser posats a la disposició dels Jutjats d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant i de Sant Vicent del Raspeig, decretant per a huit d'ells l'ingrés a la presó.

Pujar