elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’oncòloga Ana Lluch, protagonista de la taula ‘Ciència en femení’ en el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència

L’oncòloga Ana Lluch, protagonista de la taula ‘Ciència en femení’ en el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència
  • Juntament amb la llicenciada en Matemàtiques i doctora de la UA Carmen Bevià, i l’enginyera de Telecomunicació i també doctora de la UA Encarnación Gimeno

  • La trobada, l’11 de febrer, estarà presidida per la rectora Amparo Navarro acompanyada de la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica M. Jesús Pastor

MÉS FOTOS
L’oncòloga Ana Lluch, protagonista de la taula ‘Ciència en femení’ en el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència - (foto 2)
L’oncòloga Ana Lluch, protagonista de la taula ‘Ciència en femení’ en el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència - (foto 3)
L’oncòloga Ana Lluch, protagonista de la taula ‘Ciència en femení’ en el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència - (foto 4)
L’oncòloga Ana Lluch, protagonista de la taula ‘Ciència en femení’ en el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència - (foto 5)

 

La Universitat d’Alacant reuneix el pròxim divendres 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, a destacades científiques que exposaran la seua trajectòria professional i vital. La taula redona «Ciència en femení», que tindrà lloc a les 10.30 hores a la sala d’actes de l’Edifici Germà Bernàcer, comptarà amb la catedràtica emèrita de l’àrea de Medicina de la Universitat de València i coordinadora del Grup d’Investigació de Biologia en Càncer de Mama-INCLIVA Ana Lluch; la doctora en Economia i secretària autonòmica d’Universitats i Recerca de la Generalitat Valenciana Carmen Bevià; i amb la doctora en Enginyera Informàtica i coordinadora acadèmica de Comunicació i Igualtat de l’Escola Politècnica Superior de la UA Encarnación Gimeno.

La taula estarà presidida i moderada per la rectora de la UA Amparo Navarro, acompanyada de la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica María Jesús Pastor. El propòsit d’aquesta trobada és reunir dones rellevants en les seues respectives àrees de coneixement, amb el doble objectiu de visibilitzar la seua aportació en l’avanç i el progrés científic i social, així com presentar models de referència que estimulen i enriquisquen, especialment, les joves generacions.

Amb capacitat limitada, les persones interessades a assistir han de formalitzar la inscripció en l’enllaç següent. A més, l’acte podrà seguir-se en directe a través de videostreaming.

Ana Lluch   

Ana Lluch és catedràtica emèrita de l’Àrea de Medicina de la Universitat de València i coordinadora del Grup d’Investigació de Biologia en Càncer de Mama-INCLIVA. Ha dirigit més de 30 tesis, ha presentat un gran nombre de treballs en els principals congressos nacionals i estrangers, ha publicat més de 300 articles en revistes nacionals i internacionals, ha col·laborat en publicacions de llibres de l’especialitat i ha participat activament en conferències tant a nivell nacional com internacional. Se li han concedit diverses beques d’investigació, entre les quals destaquen les 9 que va rebre com a investigadora principal en projectes del Fons d’Investigació Sanitària de l’Institut de Salut Carles III.

Ha rebut diversos reconeixements com l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, en la categoria de Distinció al Mèrit Científic, atorgat l’any 2010. En l’àmbit acadèmic cal ressaltar els honors següents: el 2014 va rebre la Medalla de la Universitat de València, l’any 2018 va ser investida doctora honoris causa per la Universitat Jaume I de Castelló i, el 2020, va rebre la Medalla d’Honor de la Xarxa Vives d’Universitats.

Carmen Beviá

Carmen Bevià és llicenciada en Matemàtiques per la Universitat de València i doctora en Economia per la Universitat d’Alacant des del 1994 amb premi extraordinari. Ha sigut investigadora postdoctoral a la Universitat de Califòrnia, Davis (1995-1996), i ha treballat durant 18 anys, des de setembre del 1996, a la Universitat Autònoma de Barcelona, primer com a professora titular i des del 2011 com a catedràtica. Durant aquest període, va ser directora del programa de doctorat en Anàlisi Econòmica i coordinadora de QEM, màster Erasmus Mundus conjuntament organitzat per la Universitat de París I, la Universitat de Bielefeld i la Universitat de Venècia. L’any 2014 es va incorporar a la Universitat d’Alacant, on ha sigut directora del programa de doctorat en Economia i del màster en Economia Quantitativa.

Pertany al consell editorial de les revistes Mathematical Social Science i Law, Ethics and Philosophy i coeditora del Journal of Mathematical Economics. A més, ha sigut membre de la comissió assessora de l’àrea d’Economia en l’ANEP, de la comissió d’avaluació de programes de doctorat en l’AQU i vicepresidenta de l’Associació Espanyola d’Economia. La seua activitat investigadora està centrada en Elecció Social, Disseny de Mecanismes, Economia Política i Teoria de les Conteses. Actualment, exerceix el càrrec de secretària autonòmica d’Universitats i Recerca en la Generalitat Valenciana.

Encarnación Gimeno

Encarnación Gimeno és enginyera de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de València (UPV) i doctora en Enginyera Informàtica per la Universitat d’Alacant. És professora titular de l’Àrea de Teoria del Senyal i Comunicacions en el Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA. Ha sigut directora del màster en Enginyeria de Telecomunicació (2014-2016), coordinadora acadèmica del grau en Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació (2016-2020) i des del 2021 és coordinadora acadèmica de Comunicació i Igualtat de l’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat d’Alacant.

Com a investigadora ha contribuït en l’àmbit de la Física Matemàtica i en diversos camps d’aplicació del Tractament Digital de Senyals: imatges radar, senyals biomèdics i sísmics, i simulació electromagnètica. Ha col·laborat en estudis de gènere i en divulgació de les carreres STEM, i ha participat en activitats dirigides a primària i secundària: projecte «Vull ser enginyera», «Ruta campus igualitari», «First Lego League» i xarrades com «Igualtat en Enginyeria».

La programació del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència compta amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) - Ministeri de Ciència i Innovació, a través d’UA Divulga, Unitat de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+I) de la UA.

Pujar