elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El ‘Bus de la llengua’ contínua el seu recorregut per la Comunitat

El ‘Bus de la llengua’ contínua el seu recorregut per la Comunitat
  MÉS FOTOS
  El ‘Bus de la llengua’ contínua el seu recorregut per la Comunitat - (foto 2)

  L'autobús de la llengua, iniciativa emmarcada dins de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’ de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, contínua el seu recorregut per les localitats de la Comunitat durant tot el mes de novembre. L'objectiu d'esta campanya és promocionar el valencià entre els veïns a través d'activitats i concursos per a tota la família.

  Durant este mes l'autobús realitzarà les parades següents: Vila Joiosa (2 i 3 de novembre) Elx (5 al 7 de novembre) Crevillent (8 al 10 de novembre) Santa Pola (12 al 14 de novembre) Guardamar del Segura (15 i 16 de novembre) Montserrat (19 i 20 de novembre) Canal (21 de novembre) i Xàbia, Calp i Novelda els dies 28, 29 i 30 respectivament.

  A més, durant cinc dies (del 22 al 27) la Universitat Miguel Hernández d'Elx acollirà totes les activitats organitzades pel bus de la llengua.

  El 'Bus de la llengua' està dirigit a tota la societat valenciana (xiquets, joves, majors, famílies...) que vulguen gaudir d'activitats d'oci i didàctiques en la nostra llengua, el valencià.

  Tot aquell que decidisca acostar-se a gaudir de les activitats organitzades per la Conselleria d'Educació tindrà a la seua disposició cinc tallers, cadascun d'ells amb un objectiu diferent, amb els quals se cerca que la gent “perda la por i la vergonya a parlar en valencià”. Els tallers que s'ofereixen de manera gratuïta són els següents:

  • ‘Una del quatre’: un joc per equips en el qual els assistents hauran de respondre a tot tipus de preguntes sobre geografia, literatura, cultura i llengua valenciana. Es tracta d'un joc de velocitat, així que l'equip que responga més ràpid serà el guanyador.
  •  ‘L’alfaruleta’: Una ruleta, moltes categories i el vocabulari són les claus de triomfar en aquest taller. L'objectiu no és un altre, que posar a prova quantes paraules coneixes en valencià.
  • ‘El conte volador’: Si el que cerques és explotar la teua faceta com a escriptor, en aquest taller ho podràs fer. És molt senzill: escriu el principi d'una història i els teus companys seran els encarregats de continuar-la. A més, tu hauràs de deixar volar la teua imaginació i seguir escrivint la seua història.
  • ‘Paraules esteses’: Un taller destinat als més xicotets de la casa. En el tindran com a missió retallar lletres i decorar-les al seu gust. Quan ja les tinguen arriba el moment de posar sobre la taula tot el que coneixen sobre el valencià, creant paraules que apel·len a sentiments positius.
  • ‘A la moda’: El costat més creatiu dels participants en aquest taller veurà la llum a través de la creació d'un eslògan ‘divertit i atractiu’ amb el qual motivar a la resta d'assistents a comprar en valencià. Aquesta activitat té premi: el teu eslògan es veurà plasmat en una samarreta i una bossa de roba.

  Per a conèixer el recorregut complet de l'autobús al llarg dels mesos, des de la conselleria s'ha habilitat la web www.sempreteu.com on es poden consultar totes les activitats i propostes. A més, la mateixa pàgina web compta amb un diari de bitàcola en el qual pots consultar la crònica dels llocs visitats.

  Pujar