23 de gener de 2021 23/1/21

El ‘Bus de la llengua’ contínua el seu recorregut per la Comunitat

El ‘Bus de la llengua’ contínua el seu recorregut per la Comunitat - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El ‘Bus de la llengua’ contínua el seu recorregut per la Comunitat - (foto 2)

  L'autobús de la llengua, iniciativa emmarcada dins de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’ de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, contínua el seu recorregut per les localitats de la Comunitat durant tot el mes de novembre. L'objectiu d'esta campanya és promocionar el valencià entre els veïns a través d'activitats i concursos per a tota la família.

  Durant este mes l'autobús realitzarà les parades següents: Vila Joiosa (2 i 3 de novembre) Elx (5 al 7 de novembre) Crevillent (8 al 10 de novembre) Santa Pola (12 al 14 de novembre) Guardamar del Segura (15 i 16 de novembre) Montserrat (19 i 20 de novembre) Canal (21 de novembre) i Xàbia, Calp i Novelda els dies 28, 29 i 30 respectivament.

  A més, durant cinc dies (del 22 al 27) la Universitat Miguel Hernández d'Elx acollirà totes les activitats organitzades pel bus de la llengua.

  El 'Bus de la llengua' està dirigit a tota la societat valenciana (xiquets, joves, majors, famílies...) que vulguen gaudir d'activitats d'oci i didàctiques en la nostra llengua, el valencià.

  Tot aquell que decidisca acostar-se a gaudir de les activitats organitzades per la Conselleria d'Educació tindrà a la seua disposició cinc tallers, cadascun d'ells amb un objectiu diferent, amb els quals se cerca que la gent “perda la por i la vergonya a parlar en valencià”. Els tallers que s'ofereixen de manera gratuïta són els següents:

  • ‘Una del quatre’: un joc per equips en el qual els assistents hauran de respondre a tot tipus de preguntes sobre geografia, literatura, cultura i llengua valenciana. Es tracta d'un joc de velocitat, així que l'equip que responga més ràpid serà el guanyador.
  •  ‘L’alfaruleta’: Una ruleta, moltes categories i el vocabulari són les claus de triomfar en aquest taller. L'objectiu no és un altre, que posar a prova quantes paraules coneixes en valencià.
  • ‘El conte volador’: Si el que cerques és explotar la teua faceta com a escriptor, en aquest taller ho podràs fer. És molt senzill: escriu el principi d'una història i els teus companys seran els encarregats de continuar-la. A més, tu hauràs de deixar volar la teua imaginació i seguir escrivint la seua història.
  • ‘Paraules esteses’: Un taller destinat als més xicotets de la casa. En el tindran com a missió retallar lletres i decorar-les al seu gust. Quan ja les tinguen arriba el moment de posar sobre la taula tot el que coneixen sobre el valencià, creant paraules que apel·len a sentiments positius.
  • ‘A la moda’: El costat més creatiu dels participants en aquest taller veurà la llum a través de la creació d'un eslògan ‘divertit i atractiu’ amb el qual motivar a la resta d'assistents a comprar en valencià. Aquesta activitat té premi: el teu eslògan es veurà plasmat en una samarreta i una bossa de roba.

  Per a conèixer el recorregut complet de l'autobús al llarg dels mesos, des de la conselleria s'ha habilitat la web www.sempreteu.com on es poden consultar totes les activitats i propostes. A més, la mateixa pàgina web compta amb un diari de bitàcola en el qual pots consultar la crònica dels llocs visitats.

   

   

  Pujar