23 d’octubre de 2019 23/10/19

L’Institut Valencià de Cultura porta el seu ‘Tirant’ també al Teatre Arniches d’Alacant

L’Institut Valencià de Cultura porta el seu ‘Tirant’ també al Teatre Arniches d’Alacant - (foto 1)

  L’Institut Valencià de Cultura presenta al Teatre Arniches d’Alacant l’obra de producció pròpia ‘Tirant’, que ja ha passat amb èxit per Castelló, Madrid i València. L’obra es representarà al Teatre Arniches el divendres 31 de maig a les 20.30 hores.

  ‘Tirant’ és una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Companyia Nacional de Teatre Clàssic, dirigida per Eva Zapico, i amb l’adaptació del clàssic de Joanot Martorell a càrrec de Paula Llorens.

  Mentre els homes fan política i guanyen guerres, les dones tracten de burlar la repressió sexual imposada per la moral cristiana i el llinatge. Amb gran ironia, Joanot Martorell mou el seu protagonista, Tirant lo Blanc, entre aquests dos mons omplint el seu cos i la seua ànima de ferides: les ferides de la guerra i les ferides, potser més doloroses, de l’amor.

  El gran clàssic valencià i universal del segle XV (la primera novel·la moderna segons molts estudiosos) dona peu a un muntatge que fuig de la recreació museística, dialoga amb el present i aposta per la paraula i el teatre físic.

  Les entrades per a ‘Tirant’ estan disponibles a la taquilla del Teatre Arniches i en el web ivc.gva.es.

  ocultar
  L’Institut Valencià de Cultura porta el seu ‘Tirant’ també al Teatre Arniches d’Alacant
  Pujar