12 d’agost de 2020 12/8/20

Investiguen a Alacant la procedència il·legal de 200 caps de bestiar destinades a la 'Festa del Corder'

Investiguen a Alacant la procedència il·legal de 200 caps de bestiar destinades a la 'Festa del Corder'
Investiguen a Alacant la procedència il·legal de 200 caps de bestiar destinades a la 'Festa del Corder'
  MÉS FOTOS
  Investiguen a Alacant la procedència il·legal de 200 caps de bestiar destinades a la 'Festa del Corder' - (foto 2)

  La Guàrdia Civil inspecciona una explotació agrícola amb 191 corders d'origen desconegut i/o amb irregularitats documentals. Se sospita que aquesta quantitat de corders s'estiguera acumulant, de manera il·legal, per a la celebració de la pròxima “Festa del corder”. Tots els animals dels quals no es puga acreditar la seua procedència, en el termini de 15 dies, hauran de ser sacrificats.

  Amb motiu de la celebració musulmana de la “Festa del corder”, pròxima a celebrar-se entre el 30 de juliol i el 03 d'agost, la Guàrdia Civil d'Alacant ha dut a terme una sèrie d'inspeccions en explotacions agrícoles per a supervisar que la procedència i traçabilitat dels animals siga la correcta, i així evitar que es consumisca carn d'origen desconegut, la qual cosa suposaria un perill per a la salut humana.

  Entre aquests serveis, destaca la inspecció en una explotació ramadera situada en el terme municipal d'Alacant, duta a terme de manera conjunta per l'Equip contra el Robatori en el Camp (ROCA) d'Ibi i les Patrulles del Servei de Protecció a la Naturalesa (SEPRONA) d'Alacant i Monòver, amb la col·laboració d'una veterinària de la Conselleria d'Agricultura i Medi ambient.

  Tota la documentació relacionada amb les llicències, els llibres de registre i les autoritzacions administratives estava en regla, no obstant això hi havia uns certs aspectes, com els registres d'altes i baixes d'animals, que no complien amb els requisits.

  De fet, després d'un recompte dels caps de bestiar es va descobrir un desquadrament de 191 unitats, entre el nombre d'animals autoritzats a tindre i el nombre d'animals existents en aqueix moment. D'aquestes, 86 estaven sense identificar i 105 posseïen un *crotal no reglamentat, amb format diferent a l'original.

  D'altra banda, les cartilles sanitàries dels gossos de guarda del bestiar també presentaven irregularitats, sent la més ressenyable que un d'ells portava 12 anys sense ser vacunat contra la ràbia.

  Seguidament, es va realitzar una minuciosa inspecció ocular de l'explotació i les seues zones limítrofes, on van trobar restes òssies que pogueren pertànyer a cadàvers cremats i semienterrados de bestiar oví i caprí, la qual cosa suposaria una infracció a la legislació vigent quant a eliminació de residus orgànics.

  De totes les infraccions observades s'ha donat oportú compte a la Conselleria d'Agricultura i Medi ambient, perquè a l'autoritat competent sancionadora es pronuncie sobre això.

  Respecte als crotales no reglats, la Guàrdia Civil baralla la possibilitat d'investigar a la propietària per un possible delicte de falsedat documental.

  L'operació policial continua oberta per a esbrinar si els caps de bestiar no registrades correctament pogueren procedir de robatoris o furts, encara sense denunciar, en altres explotacions

  Pujar