11 de desembre de 2019 11/12/19

‘Fem Festa' aposta per unes ‘Fogueres 365’ en les quals s'involucre a tota la ciutadania

‘Fem Festa' aposta per unes ‘Fogueres 365’ en les quals s'involucre a tota la ciutadania - (foto 1)
  • Aquest projecte abasta labors de promoció de la festa i activitats durant tot l'any en tots els districtes de la ciutat

Les Fogueres de Sant Joan són unes festes que es viuen amb intensitat durant tot l'any i que impliquen diferents col·lectius i part de la societat alacantina. La candidatura ‘FemFesta’ a la Federació de les Fogueres de Sant Joan, encapçalada per Toñi Martín – Zarco Marín, ha preparat un projecte denominat ‘Fogueres 365’ amb la finalitat de promocionar la festa en tota la ciutat i involucrar a la societat els 12 mesos, no solament els diez grans de Fogueres.   

Aquest projecte inclou la promoció de la festa a nivell publicitari i amb diferents accions, destinades sobretot als xiquets i joves. Amb la finalitat que els centres escolars promocionen les Fogueres i involucren als seus alumnes en la festa es farà concursos amb premis i es posarà en marxa un programa amb activitats extraescolars relacionades amb les Fogueres, com a visites a tallers d'artistes.

Per als juvenils es realitzaran cursos, tallers i jornades de convivències, per a involucrar-los en la gestió i organització de les comissions i se'ls dotarà d'un carnet amb el qual podran beneficiar-se de descomptes en comerços associats. S'organitzaran també cursos sobre la importància i riscos de la pólvora per a evitar accidents amb tallers per a famílies.

La pólvora, eix fonamental i molt popular de la festa, forma part important del projecte. Es recuperaran el cicle de ‘Pólvora totl’any’, amb trets periòdics, i mascletàs en diferents districtes de la ciutat.

Es realitzaran acords amb diferents institucions com el Conservatori de Grau Mitjà amb el qual es podrà en marxa un concert nadalenc en Sant Nicolau. En aqueixes dates es faran un mercat ambulant solidari en la plaça de l'Ajuntament, lloc al qual es traslladarà el certamen de nadales amb l'objectiu d'acostar-lo més a la ciutadania i visitants.

“’Fogueres 365’ és un projecte ampli destinat als membres de les fogueres i barraques i a tota la societat alacantina. Buscar promocionar i acostar la festa a tots els racons, ensenyar a gaudir-la tots els dies de l'any des de moltdiferentsàmbits, però sobre tot vol involucrar els xiquets i joves, perquè són el nostre present i futur”, ha comentat Toñi Martin – Zarco.

ocultar
‘Fem Festa' aposta per unes ‘Fogueres 365’ en les quals s'involucre a tota la ciutadania
Pujar