18 de gener de 2021 18/1/21

Sis ferits en un incendi a Alacant que ha obligat a desallotjar mig centenar d'habitatges

Sis ferits en un incendi a Alacant que ha obligat a desallotjar mig centenar d'habitatges - (foto 1)
  • Dotze persones han hagut de ser rescatades pels bombers

Sis persones han resultat ferides i altres dotze han hagut de ser rescatades aquest dimecres a la nit a Alacant en incendiar-se un quadre de comptadors d'una urbanització, la qual cosa va obligar a desallotjar 56 habitatges. Bombers del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament d'Alacant (SPEIS), es van desplaçar fins al Carrer de les Xarxes N 37 per a extingir l'incendi elèctric que es va originar en el quadre de comptadors. Dels sis ferits lleus per inhalació de fum, va ser necessari traslladar a un d'ells a un centre hospitalari.

El SPEIS va rebre l'avís al voltant de les 20 hores, i fins al lloc d'incendi es van desplaçar tres dotacions amb dotze de bombers, que a la seua arribada en una primera intervenció van haver d'actuar amb celeritat per a rescatar i salvar la vida a dotze persones, algunes d'elles jeien en el sòl per la intoxicació, i estaven atrapades en les dues escales de la urbanització que es trobaven inundades per un dens fum.

Els efectius del SPEIS van accedir i van anar rescatant-les una a una amb les caputxes de rescat ‘respihood’ subministrant-los flux d'aire, i aconseguint traure-les fins a l'exterior on van ser ateses pels efectius sanitaris. Així mateix un altre equip de bombers va aconseguir localitzar el focus de l'incendi que era caràcter elèctric i estava localitzat en el quadre de magnetotèrmics, per a la seua extinció es van utilitzar diverses línies d'aigua intervenint per l'interior i quedant sense subministrament elèctric.

Les tasques d'extinció es van allargar més d'una hora, l'incendi es va originar per causes que es desconeixen, i el quart dels comptadors va quedar calcinat. Una vegada extingit va ser avisada Iberdrola perquè reparen els danys i puguen solucionar l'avaria, i amb posterioritat a l'extinció es va procedir a realitzar les labors de ventilació. La Policia Local d'Alacant es va fer càrrec de coordinar els reallotjaments.

Pujar