elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Experts de la Universitat d'Alacant i de la Universitat de Barcelona presenten un cicle de conferències amb motiu de l'Asteroid Day 2021

Experts de la Universitat d'Alacant i de la Universitat de Barcelona presenten un cicle de conferències amb motiu de l'Asteroid Day 2021
  • Dimecres que ve, 30 de juny, en format virtual, tractaran temes relacionats amb asteroides “assassins”, missions espacials, microgravetat i asteroides i vida

Amb l’objectiu de conèixer més bé els asteroides, conscienciar sobre el perill potencial que aquests cossos poden comportar i fer conèixer les darreres missions i projectes d’investigació, la Universitat d’Alacant (UA) commemora l’Asteroid Day, Dia Internacional dels Asteroides 2021, amb un cicle de conferències en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB).

En concret, dimecres que ve, 30 de juny, a les 11 hores, en format virtual, l’esdeveniment arrancarà amb l’investigador de l’Institut de Ciències del Cosmos de la UB Toni Santana que aprofundirà en la qüestió si existeixen els asteroide «assassins». A continuació, la investigadora postdoctoral de la UA Laura M. Parro oferirà la ponència «De Eros a Bennu: comparando asteroides visitados por misiones espaciales».

A la vesprada, a partir de les 18 hores, el catedràtic de la UA Adriano Campo Bagatin abordarà la «Microgravedad: un mundo aparte», i el col·laborador honorifico de la Universitat d’Alacant Rafael Alemañ parlarà sobre «Los asteroides y la vida».

L’Asteroid Day 2021 és un esdeveniment públic de divulgació, obert a qualsevol persona que tinga interès en aquesta temàtica, a través d’aquest enllaç. L’edició d’enguany s’emmarca dins de les activitats del projecte de la Comissió Europea NEO-MAPP, en el qual participen investigadors del grup Ciències Planetàries, adscrit al Grup d’investigació d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat d’Alacant.

L’esperit d’aquesta jornada és respondre a les preguntes i inquietuds del públic assistent i promoure el debat entre els experts i el públic a partir de les quatre breus (15-20’) xarrades introductòries.

Concurs de dibuix

L’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona juntament amb la Universitat d’Alacant organitzen el concurs de dibuix «Dibuixa el teu asteroide!». Aquest concurs de divulgació científica busca que els més menuts creen representacions artístiques relacionades amb els asteroides i que posen títol a les obres. El concurs es dirigeix a xiquets i xiquetes de 10 i 12 anys de Catalunya i la Comunitat Valenciana. La inscripció per a participar-hi estarà oberta des del 30 de juny (Dia de l’Asteroide) fins al 14 de juliol de 2021 (tots dos inclosos). Més informació

Asteroid Day

El 30 de juny de 1908 un asteroide de desenes de metres va esclatar en l’alta atmosfera sobre Tunguska (Sibèria) i va destruir una superfície de bosc equivalent a l’illa de Gran Canària. Per això, Nacions Unides va designar, en 2016, el 30 de juny com el Dia de l’Asteroide (Asteroid Day) per a conscienciar la societat sobre el potencial risc d’impactes d’asteroides sobre la Terra i per a conèixer més bé aquests petits cossos, l’estudi dels quals és fonamentals per a comprendre l’origen i l’evolució del sistema solar.

Pujar