elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Echávarri: “Al PP li importen molt poc els seus fills, solament volen els seus vots”

Echávarri: “Al PP li importen molt poc els seus fills, solament volen els seus vots”

    L'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, s'ha dirigit als pares i mares presents aquesta vesprada en el ple municipal i els ha assegurat que als populars “els importen molt poc els seus fills, solament volen els seus vots”. Ho ha fet amb motiu del debat d'una declaració institucional del PP en la qual demanava la retirada del decret de plurilingüisme impulsat per la consellería d'Educació de Vicent Marzà.

    Durant la seua intervenció, ha opinat que a Alacant “no hi ha un conflicte lingüístic, ni n’hi ha hagut mai” i ha demanat al grup municipal del PP que “no utilitzen la llengua per a inocular l'odi entre els alacantins, per responsabilitat”.

    Echávarri ha manifestat que l'actual model educatiu, que va instaurar el govern autonòmic popular fa anys i que es basa en l'elecció d'una línia en castellà o en valencià, provoca que els alumnes acaben la seua escolarització sense saber “ni anglès, ni valencià”.

    En un to més sever conforme avançava la seua intervenció, l'alcalde ha reptat a la regidora Mari Carmen de España, que ha sigut qui ha defensat la proposta del seu grup, al fet que mirara a la cara dels pares i mares presents en el saló de plens i li explicara “com es van gastar 1.000 milions d'euros en sobrecostos de Ciegsa, mentre els seus fills estaven passant fred en barracons”.

    Abans, De España havia defensat que “el valencià s'imposa” en la ciutat “a colp de decret” i ha acusat al govern autonòmic i local de ser “el govern dels decretazos”.

    “No anem a deixar que implanten la llavor de l'odi en els ciutadans, doncs sembla que les seues polítiques van encaminades a dividir i a fer persones de primera i segona categoria”, ha manifestat.

    Per a la portaveu de C’s, Yaneth Giraldo, el decret “solament aconsegueix adoctrinar” als alumnes i “crear desafecció per la llengua valenciana”, a més d'estar “coartant drets dels pares a triar el millor per als seus fills”.

    L'edil d'Educació, María José Espuch, ha destacat els informes favorables que ha rebut el decret per part del Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat Valenciana i de nombroses universitats i ha acusat als populars de patir “una espècie d'al·lèrgia” amb el valencià.

    Per la seua banda, l'edil de Cultura i membre de Guanyar Alacant, Daniel Simón, ha considerat “una poca vergonya” que el PP diga que a Alacant s'està tractant de “discriminar el valencià”.

    També ha ratllat de “argument vil” la relació que l'edil popular ha fet del decret amb l'independentisme català i ha advocat per centrar el debat en qüestions científiques que asseguren que els xiquets plurilingües “adquireixen avantatges cognitius que faciliten l'aprenentatge de noves llengües”.

    “Formen-se amb criteris científics i deixen de soliviantar i enganyar als pares, que és el que estan fent”, ha subratllat. A més, ha mostrat un estudi que, segons ha dit, va ser encarregat pel PP fa 15 anys, posa en relleu que els joves que van estudiar en la línia en valencià, parlen millor tant castellà com anglés.

    Finalment, la declaració institucional ha sigut rebutjada gràcies al vot de qualitat de l'alcalde, ja que en les dues rondes de votacions s'ha produït un empat a 14 vots.

    En concret, PP, C’s i l'edil no adscrit Fernando Sepulcre han votat en contra, mentre que el tripartit a votat a favor i l'edil no adscrita Nerea Belmonte s'ha abstingut.

    Pujar