elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El director de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques inaugura el curs d'estiu de la UA i l'ICALI Reptes de la Digitalització en el Dret de l'Empresa i del Mercat

El director de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques inaugura el curs d'estiu de la UA i l'ICALI Reptes de la Digitalització en el Dret de l'Empresa i del Mercat
    MÉS FOTOS
    El director de l'Oficina Espanyola de Patents i Marques inaugura el curs d'estiu de la UA i l'ICALI Reptes de la Digitalització en el Dret de l'Empresa i del Mercat - (foto 2)

    La Universitat d’Alacant i l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia d’Alacant (ICALI) inauguren, demà dijous, 1 de juliol, a les 9 hores, el Curs d’Estiu Reptes de la Digitalització en el Dret de l’Empresa i del Mercat, que, per primera vegada, es desenvoluparà en les noves instal·lacions de l’ICALI (C/ Gravina, núm. 4, baix) en modalitat dual. En la inauguració intervindrà Luis Alfonso Martínez, vicerector d’Ordenación Acadèmica i Professorat, i el Degà de l’ICALI, Fernando Candela. José Antonio Gil Celedonio, director de l’Oficina Espanyola de Patents i Marques, impartirà demà dijous, a les 9.30 hores, la sessió inaugural.  

    El curs s’ocupa de la incidència de la digitalización en el món empresarial i dels negocis immersos en la denominada quarta revolució industrial (4IR), que se serveix de noves eines com la Intel·ligència artificial, el big data, o el blockchain. El programa ofereix una panoràmica dels reptes jurídics que es plantegen en sectors claus, com són el societari, el de la competència, propietat intel·lectual, publicitat i financer. Durant dues jornades, dijous 1 i divendres 2 de juliol, professionals i acadèmics del sector abordaran temes com la patentabilitat de la intel·ligència artificial, la doble protecció del disseny i els drets d’autor en l’àmbit digital, els riscos de la impressió 3D per als drets de propietat intel·lectual, la licitud de la publicitat a través de influencers o líders d’opinió en xarxes socials, i les criptomonedes, entre altres temes.

    Tal com afirmen els directors del curs, Nuria Fernández (professora de Dret Mercantil i Processal de la UA) i Miguel Ángel Martínez (ICALI), «L’economia mundial esdevé ràpidament digital. Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) no són un sector específic, sinó el fonament de tots els sistemes econòmics innovadors moderns, com assenyala la Comissió Europea. Ens trobem amb una mena de nova revolució industrial (la ja denominada quarta revolució industrial, 4IR), que s’està difonent a una velocitat sense precedents i que constitueix l’origen d’un model revolucionari de funcionament dels mercats i de gestió dels negocis. Per tant, resulta particularment interessant conèixer de primera mà quines són les potencialitats que ens ofereixen el big data, la intel·ligència artificial i el blockchain en l’àmbit empresarial; i al seu torn, quina és la problemàtica legal que es deriva de la inexistència en la majoria de les ocasions d’un marc jurídic adequat».

    Pujar