elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El curs 'Divulgar Ciència en el segle XXI' de la UA rep la menció d'honor del programa Ciència en Acció

  • El lliurament del premi tindrà lloc el 6 d’octubre al Teatre Calderón d’Alcoi

El curs «Divulgar la Ciència en el Segle XXI» ha rebut la menció d’honor de la categoria «Treballs de Divulgació Científica. Premsa, Ràdio i Televisió» del programa «Ciencia en Acció». El lliurament del premi tindrà lloc el 6 d’octubre en el Teatre Calderón d’Alcoi (Alacant).

«Ciencia en Acció» és una iniciativa del Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Fundació Lilly, la Fundació Princesa de Girona, l’Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Espanyola d’Astronomia, la Societat Geològica d’Espanya i la Universitat Nacional d’Educació a Distància.

Aquest programa, que premia els millors projectes de divulgació científica, ha reconegut el curs «Divulgar la Ciència en el Segle XXI» una iniciativa que duen a terme des de fa set anys Isabel Abril, catedràtica de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant, Nicolás Cuenca, catedràtic de Biologia Cel·lular de la Universitat d’Alacant, Rafael García Molina, catedràtic de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia, i Mercedes Pastor, catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant.

L’objectiu general d’aquest curs, que enguany complirà la setena edició, és promoure i fomentar en la ciutadania l’interès per la ciència, i mostrar diverses maneres de tractar els reptes científics del món actual des de diferents perspectives. Per a això compta amb la presència de científics i divulgadors reconeguts pertanyents a diverses disciplines científiques.

Enguany el curs tindrà lloc els dies 4 i 5 de setembre a la sala d’actes Alfredo Orts de l’edifici d’Òptica de la Universitat d’Alacant. El curs tractarà la nanotecnologia, les teories de Darwin, la matèria fosca, la divulgació científica a través de la ràdio i les qüestions relatives a l’alimentació, entre d’altres qüestions.

Per a això comptarà amb la presència d’experts com Bernardo Herradón, investigador de l’Institut de Química Orgànica General (IQOG) i Pedro A. Serena, investigador de l’Institut de Ciències de Materials, els dos del CSIC; Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de València; Manuel Seara, biòleg i divulgador científic en RNE; Vicent J. Martinez, catedràtic d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València; Jose Manuel López Nicolás, professor de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat de Múrcia; i Eparquio Delgado, psicòleg general sanitari.

Pujar