8 d’agost de 2020 8/8/20

Compromís urgeix modificacions per a bonificacions del pagament de l'ora per a vehicles elèctrics i zero emissions

  • Rafa Mas: "Alacant s'ha d'equiparar a altres grans ciutats europees per fomentar els vehicles sostenibles i més respectuosos amb el medi ambient".

El Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant urgeix a la modificació i adaptació de l'actual ordenança d'aparcament, que data de 2012, per proposar canvis en l'ordenança fiscal perquè els vehicles elèctrics i amb el distintiu ambiental zero emissions de la DGT no estiguen subjectes al pagament total regulat de l'ORA i fomentar d'aquesta manera el seu ús. Compromís aposta, no només pels vehicles elèctrics perquè puguen aparcar amb bonificacions a la zona blava, sinó també aquells elèctrics que compten amb un xicotet motor de propulsió per a una autonomia estesa i els anomenats híbrids endollables capaços de circular fins a 40 quilòmetres només amb bateria.

El regidor Rafa Mas recorda que "al novembre l'equip de govern va anunciar canvis en l'Ordenança Reguladora d'Aparcament, i deuen accelerar el màxim possible la seua tramitació. Alacant ha de ser ambiciosa i apostar d'una manera clara i decidida per l'ús de vehicles no contaminants, facilitant mesures com bonificacions del pagament de l'ORA o ampliant la xarxa pública de recàrregues". En aquesta línia afegeix que "aquestes mesures urgents han d'anar encaminades a consolidar la millora ambiental significativa  durant el confinament, fins al punt que Alacant lidera la baixada dels nivells de contaminació amb un 72% de mitjana entre les nostres tres estacions de mesurament".

 

Pujar