elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís trasllada al Govern reivindicacions ambientals i de protecció per a l'illa de Tabarca

Compromís trasllada al Govern reivindicacions ambientals i de protecció per a l'illa de Tabarca
  • Tabarca, amb mig centenar de persones censades, rep cada estiu uns 150.000 turistes

MÉS FOTOS
Compromís trasllada al Govern reivindicacions ambientals i de protecció per a l'illa de Tabarca - (foto 2)

Compromís ha sol·licitat des del Senat al Govern diferents mesures per a l'illa de Tabarca. Una moció registrada reclama la declaració del perímetre de l'illa de Tabarca com a Zona Marítima Especialment Sensible (ZMES) de l'Organització Marítima Internacional, per a reduir el risc de danys per accidents de navegació en llocs de gran valor ecològic.

El text reclama que es realitze, en col·laboració amb altres administracions competents, un estudi d'impactes per a determinar la capacitat de càrrega turística sostenible que permeta la conservació de l'illa, el perímetre marítim, així com tots els hàbitats implicats, i implantar un sistema de boies ecològiques que garantisca la conservació del fons marí.

Per a Mulet “són propostes que van d'acord amb les argumentades aquesta mateixa setmana en el debat de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, ja que tots els indicadors ens apunten a la fragilitat de la nostra zona costanera i els efectes que tindrà especialment el canvi climàtic al Mediterrani”.

Tabarca, amb mig centenar de persones censades, rep cada estiu uns 150.000 turistes, arribant en jornades punta a 10.000 persones que exerceixen sobre la zona una pressió turística desgraciadament habitual en les nostres costes i espais naturals, sobre la qual creiem que cal actuar.

Així la coalició ha posat de manifest la necessitat de “prendre's seriosament l'erosió i la degradació d'hàbitats en zones naturals” i ha recordat que “ens pareix que l'Administració i el Govern es prenen a la lleugera les decisions de l'Autoritat Portuària de realitzar una ampliació del port de València sense les garanties suficients, el rebuig a la nostra esmena per a protegir la posidònia marina i altres hàbitats o deixar aquests xicotets i emblemàtics espais a la seua sort enfront de la sobreexplotació turística i el canvi climàtic”.

Mulet ha destacat la importància de la pervivència d'aquests xicotets espais i reserves marines, la seua fauna i flora.

Pujar