14 d’agost de 2020 14/8/20

Compromís reclama ser valents en mobilitat en la comissió de Recuperació

  • La coalició presenta una vintena de mesures centrades en recuperar els espais per a les persones, potenciar la bicicleta i els patinets i apostar pel transport públic

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha presentat una vintena de mesures en la subcomissió de Mobilitat de la Comissió de Recuperació. La formació progressista ha instat al bipartit a ser valents en matèria de mobilitat i a no ser “ descafeïnat” a l'hora de transformar la mobilitat urbana d'Alacant implantant mesures que ja s'estan veient en ciutats de tot el món.

Com ha explicat Rafa Mas, regidor de la formació progressista, “toca ser valentes en política toca prendre mesures que revolucionen d'una vegada per sempre la mobilitat d'aquesta ciutat una moguda que ha de ser sostenible, segura accessible, universal, eficient i competitiva”.

Per a això la formació ha presentat aquestes mesures que s'emmarquen en tres objectius principals, com són reconquesta els espais urbans amb més zones verdes i més zones per als vianants, apostar per la bicicleta i el patinet elèctric, i fomentar i impulsar el transport públic que consideren abandonat per l'administració local.

Mesures que van des de reobrir el servei públic de bicicletes, fins a millorar i ampliar la xarxa ciclista de la ciutat amb criteris d'ús com a transport habitual per a moltes persones, o la creació d'una aplicació mòbil que unifique la informació sobre mobilitat a la ciutat unificant autobusos, carrils bicis, tram i fins i tot mobilitat per als vianants per a potenciar la mobilitat més enllà de l'automòbil.

“Instem el govern municipal que intente transformar de veritat i de manera revolucionària la mobilitat de la ciutat, té tot el nostre suport per a fer aquest canvi”, ha remarcat Mas.

A més des de Compromís insisteixen que amb els nous criteris de distanciament social per a garantir la salut és imprescindible un canvi en els hàbits de mobilitat tal com ja estan realitzant ciutats de tot el món (Londres, París, Nova York, Bordeus o Berlín) que han apostat per la bicicleta sota el lema #EnBiciContraCovid19 com a estratègia per a garantir mobilitat i distància física; o altres ciutats a Espanya que se sumen al repte amb iniciatives de millora de les infraestructures ciclistes (Múrcia, Barcelona o Valladolid).

Aquestes mesures formen part del centenar de propostes que la formació progressista ha presentat en les diferents subcomissions de la Comissió de Recuperació, moltes d'elles tenen el seu origen en les diferents propostes que la coalició ha anat presentant al llarg de l'alerta sanitària i són fruit del treball conjunt de la coalició amb les entitats de la societat alacantina.

Pujar