19 d’octubre de 2020 19/10/20

Compromís reclama un any més el reconeixement institucional i un carrer per a Amado Granell

  • La coalició critica la poca voluntat democràtica de PP i Ciudadanos davant aquest personatge històric que va passar a Alacant els seus últims anys de vida

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha reclamat que es reconega institucionalment la figura d'Amado Granell, el militar espanyol que va encapçalar la 9a, la primera companyia militar aliada que va entrar a París després de l'ocupació Nazi i que va viure en aquesta ciutat els seus últims anys.

“Mentre França commemora aquests dies l'alliberament de París i homenatja la 9a, entre ells a Amado Granell, ací a Alacant, la ciutat on va viure els seus últims anys, encara no té un carrer per la voluntat i la poca memòria democràtica de PP i de Ciudadanos. Per això demanem un any més que es faça algun tipus de reconeixement institucional i que per fi Amado Granell tinga un carrer de la ciutat d'Alacant. És una qüestió de decència històrica i democràtica”, ha afirmat contundentment Rafa Mas, regidor de la formació progressista.

Amado Granell va residir a Alacant durant els seus últims anys de vida, i en 2016 va arribar a tindre un carrer a la ciutat que li va ser retirada per voluntat del PP i de Ciudadanos.

Pujar