19 d’octubre de 2020 19/10/20

Compromís insta al regidor Antonio Manresa "reconsiderar la celebració de la Fira del Llibre d´Alacant"

Compromís insta al regidor Antonio Manresa "reconsiderar la celebració de la Fira del Llibre d´Alacant" - (foto 1)
  • Rafa Mas: "El regidor de Cultura té l'obligació de donar suport a la cultura en general, i al sector de les llibreries en particular, no abandonant-les a la seua sort no celebrant la tradicional Fira del Llibre d'Alacant".

El Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant no comparteix l'anunci de el regidor de Cultura, Antonio Manresa, de no celebrar la tradicional Fira de el Llibre d'Alacant de manera presencial, i substituir-la per una fira online.

Per al regidor de Compromís, Rafa Mas, "no entenem aquesta decisió, més encara quan altres ciutats properes com Elx sí que ho han celebrat al juliol i amb èxit. El sector cultural en general, i les llibreries en particular, estan sent molt castigades per la crisi, de manera que el deure de el regidor de Cultural és recolzar-les i no abandonar-les". En aquest sentit, Mas afirma que "Manresa ha reculat davant les protestes dels llibreters, a qui els demanava el doble - 600 € - per les casetes en l'edició d'aquest any. I en lloc d'intentar arribar a un acord decideix cancel·lar la Fira, fent una clara deixadesa de funcions ".

Tot i així, Rafa Mas demana a el regidor que recapacite i treballe per celebrar una potent fira de el llibre presencial, amb unes taxes per als llibreters acord amb la situació i recolzant l'activitat d'un sector que ja venia castigat abans de la pandèmia, patint el tancament de prop d'un 50% de llibreries.

Pujar