elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís insta al plenari aprovar una escola municipal d'esports nàutics

Compromís insta al plenari aprovar una escola municipal d'esports nàutics
  • Rafa Mas: "Alacant no pot seguir vivint d'esquena a la mar respecte a esports nàutics i ha de apropar a escolars, universitaris i altres grups d'interès la pràctica esportiva relacionada amb el mar"

El Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant proposarà, en el ple ordinari de juny, una proposta de declaració institucional per demanar la creació d'una Escola Nàutica Municipal, per a la promoció i pràctica esportiva de caràcter aficionat o popular a la mar, amb l'objectiu d'apropar a escolars, universitaris i altres grups d'interès la pràctica esportiva relacionada amb la mar.

En aquest sentit, el regidor Rafa Mas "Creiem que Alacant no pot viure d'esquena a la mar pel que fa a activitats i esports nàutics. Hem de fomentar la pràctica esportiva en el medi natural entre escolars, universitaris o grups organitzats, gràcies a que comptem amb una de les majors riqueses del nostre municipi, la mar ". Continua Mas "La intenció de la proposta de Compromís és la d'augmentar el nombre d'activitats esportives, especialment les relacionades amb el mar, que ofereix múltiples possibilitats durant tot l'any, i tenint en compte que la Regidoria d'Esports té com a finalitat primordial la promoció i pràctica esportiva de caràcter aficionat o popular ".

Compromís basa la proposta en l'especialització i experiència dels dos clubs de la nostra ciutat, el Reial Club de Regates i el Club Nàutic Costablanca, de manera que el model d'escola nàutica municipal hauria de ser conveniada, tal com recorda Rafa Mas "es va dur a terme en anys anteriors, com el conveni amb el Reial Club de Regates signat al gener de 2017, però que actualment no es troba en vigor ". Aquest possible conveni, de major durada, comptaria amb el suport legal del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que preveu convenis o contractes per interès general, com seria el cas de creació l'escola nàutica municipal. A més, aquest conveni permetria treballar al costat d'altres administracions per ampliar instal·lacions i mitjans.

La declaració institucional marca que un dels objectius de l'Ajuntament d'Alacant, a través de la Regidoria d'Esports hauria de ser facilitar l'aprenentatge de disciplines nàutiques i "fomentar la pràctica esportiva en el medi natural, promoure entre la ciutadania i, especialment, entre les nenes i nens la passió pel mar, l'entorn i conservació de l'medi marí durant tot l'any" conclou Mas. A l'escola municipal es podrien impartir cursos d'iniciació i perfeccionament, a semblança de les Escoles de la Mar de la Generalitat. La intenció, per tant, és la d'augmentar el nombre d'activitats esportives, especialment les relacionades amb el mar, que ofereix múltiples possibilitats durant tot l'any.

Pujar