elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís insta garantir que la recollida de roba usada es reserve a empreses com a Proyecto Lázaro que garanteix economia circular, ocupació i inclusió social

Compromís insta garantir que la recollida de roba usada es reserve a empreses com a Proyecto Lázaro que garanteix economia circular, ocupació i inclusió social
  • Rafa Mas: "Instem el bipartit a que busque fórmules perquè el futur contracte de recollida de roba usada es reserve a empreses com a Proyecto Lázaro que garanteix economia social, circular i que genera ocupació i inclusió social"

El Grup Municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant mostra el seu suport a Projecte Lázaro després de 26 anys d'activitat a la ciutat. Per al regidor Rafa Mas "No podem permetre que Projecte Lázaro, empresa d'inserció i que atén i dóna feina a 21 famílies talle el seu futur".

Compromís recorda que Projecte Lázaro crea llocs de treball per a persones en risc d'exclusió social, derivades de serveis socials, la qual cosa es tradueix en ocupació local, ja que no només es recull la roba usada, sinó que es tracta i posa a la venda a la xarxa de botigues de Lázaro a la ciutat. Amb la subcontractació d'una altra empresa, que el gestionaria la UTE Alacant, encarregada de la recollida de residus, aquesta activitat passaria a tenir un caràcter lucratiu i no social. En aquesta línia Rafa Mas afirma que "no ens fiem de l'UTE, com s'ha demostrat dies anteriors amb la recollida indiscriminada de residus sense separar de cap manera deixar a les mans la recollida de roba usada".

El Grup Municipal mantindrà una reunió dilluns amb Projecte Lázaro per tractar aquesta situació i mostrar el suport als representants de l'entitat. A més, el regidor Rafa Mas afegeix "seguim exigint al bipartit municipal la retirada dels contenidors de roba no autoritzats, tal com marcava el conveni amb Projecte Lázaro, prorrogat quatre mesos, impedir que les empreses que s'han instal·lat de forma il·legal de contenidors de roba segueixen fent-ho i requisar els aproximadament 120 contenidors que encara queden a la via pública sense llicència ". Tot això set mesos després que la Corporació municipal acordés per unanimitat, en el ple de gener, promoure la retirada de la via pública dels contenidors de roba usada que no tingueren permís municipal - tots els que no són de Projecte Lázaro - tot i que la situació està igual.

Per a Compromís, aquests contenidors no autoritzats suposen una competència deslleial per a l'única entitat - Projecte Lázaro - que ha signat un contracte menor amb el govern municipal per seguir al front del reciclatge de roba usada fins a setembre, després de finalitzar el conveni que tenien signat amb el Ajuntament, i a l'espera que el servei l'assumisca la UTE de la neteja viària i recollida de residus a través d'un modificat del contracte.

Pujar