elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís insisteix en la petició a Adif de cessió de terrenys ferroviaris en desús de la façana marítima

Compromís insisteix en la petició a Adif de cessió de terrenys ferroviaris en desús de la façana marítima

  Natxo Bellido, portaveu de Grup Municipal de Compromís, "Ens hem reunit amb la nova associació veïnal Parc de la Mar per conèixer les dotacions pendents i vam coincidir en la necessitat d'acabar amb la barrera de les vies de tren al costat de Casa de la Mediterrània".

  Els regidors Natxo Bellido i Rafa Mas han mantingut una reunió amb la nova associació veïnal Parc de la Mar per conèixer de primera mà les seves reivindicacions. En aquest sentit, els regidors han explicat la feina que s'està fent respecte a la zona des de Compromís, recordant que el diputat Joan Baldoví ja ha demandat tancar la cessió per a la ciutat per part d'ADIF dels terrenys ferroviaris en desús que discorren en paral·lel a l'actual i futur Parc de la Mar.

  Tal com indica Natxo Bellido "anem a pressionar el ministre de Foment, però també al regidor d'Urbanisme, perquè reprenguen les negociacions Ajuntament-ADIF per a resoldre la present cessió vital per recuperar la façana marítima, esmorteir la relació Ciutat -Port, recular el trànsit viari i fer accessible l'entrada a Parc de la Mar des dels barris pròxims a la mar”.

  D'altra banda, l'associació veïnal ha informat de les al·legacions que han presentat a el Projecte de Serveis Públic de l'transport d'autobusos per millorar les connexions amb la zona i han mostrat tots els solars municipals que segueixen sense ús i sense projectes. Els representants veïnals han emfatitzat la importància de construir barri, en una zona dominada per les urbanitzacions tancades, mitjançant el desenvolupament d'aquests solars per a dotacions i la creació d'espais amb jocs infantils, zones verdes, aparells biosaludables que ajuden a la socialització i la generació de comerç i hostaleria al seu voltant. A més, els regidors de Compromís han manifestat la seua voluntat de reunir-se amb el regidor d'Urbanisme per conèixer quina és la proposta de reordenació de el sector on hi ha un edifici protegit pel Catàleg de Proteccions i l'existència d'edificacions en perillós estat de ruïna, així com de la possibilitat de construir una escola infantil en un dels solars.

  En aquest últim sentit, l'edil Rafa Mas, ha destacat, "estudiarem la possibilitat de situar la tercera escola pública municipal, que portem anys reivindicant, en un dels solars municipals de la zona que està destinat per a això i equilibraria territorialment la presència d'escoles públiques de 0 a 3 anys a la ciutat. Hem de seguir reivindicant la Sra. Llopis que es preocupe de les famílies, de la conciliació i de l'escola pública. Per això, atès que la propera escola infantil hauria d'estar en els barris de sud d'Alacant, el solar existent al carrer Rosa Chacel podria ser viable i així ho anem a valorar en la nostra demanda de dedicar part dels romanents de tresoreria a licitar el projecte d'escola infantil, una inversió, sens dubte, més útil per donar suport a les famílies que no el pacte de PP amb els seus nous socis de VOX, vista la debilitat política de Ciutadans, per augmentar el pressupost de la irreal regidoria de Família".

  Pujar