17 de novembre de 2019 17/11/19

Compromís demanarà en el pròxim ple declarar l'estat d'Emergència Climàtica a Alacant

Compromís demanarà en el pròxim ple declarar l'estat d'Emergència Climàtica a Alacant - (foto 1)
  • La coalició buscarà el consens amb tots els grups polítics per a situar l'emergència climàtica en l'agenda política de la ciutat

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant presentarà en el pròxim ple una iniciativa per a declarar l'estat d'Emergència Climàtica a la ciutat amb la qual buscarà el consens amb tots els grups polítics.

"Volem que Alacant estiga en sintonia amb altres ciutats europees i de l'Estat que ja l'han fet i més sabent que la nostra ciutat patirà greument les conseqüències del calfament global com no posem fre", ha afirmat Rafa Mas, regidor de Compromís.

D'altra banda, la coalició aposta perquè aquesta iniciativa no es quede només en una declaració simbòlica sinó que també ha d'anar acompanyada per mesures i recursos que posen fre a aquesta situació. Reforçar l'ús d'energies renovables, apostar per l'autoconsum en els edificis municipals, fomentar el transport públic ecològic, planificar cinturons verds per a Alacant són algunes de les mesures que ha proposat Compromís.

"Volem buscar el consens de tots els partits polítics, però també comptar amb les propostes i mesures de les associacions i moviments socials com Fridays For Future, amb els quals ens hem reunit diverses vegades. Tots junts hem de rebel·lar-nos contra el canvi climàtic, perquè si no patirem greument les seues conseqüències en aquesta terra", ha conclòs Mas.

ocultar
Compromís demanarà en el pròxim ple declarar l'estat d'Emergència Climàtica a Alacant
Pujar